Rechizitele scolare

Rechizitele scolare

0

rechiziteScoala se apropie, asa ca rechizitele scolare trebuiesc a fi cumparate de catre parinti. In ultima perioada raioanele din supermarketuri abunda de rechizite care mai de care mai atractive atat din punctul de vedere al preturilor, cat si din punctul de vedere al calitatii.

Lista lunga a rechizitelor scolare va trebui achizitionata inca din timpul vacantei de vara. De regula, la finalul sfarsitului de an profesorii le vor sugera elevilor care sunt cerintele pentru anul scolar urmator si rechizitele de care acestia au nevoie pentru ca actul de invatamant sa se desfasore asa cum ar trebui.

Penarele, caietele dictando, de caligrafie ori matematica, muzica sau biologie, stilourile, creioanele colorate, radierele si nu in ultimul rand, ghiozdanul si uniforma sunt doar cateva dintre cele mai stringente cumparaturi ce se pot face mai inainte de inceperea scolii.

Atunci cand merg la cumparaturi, parintii pot fi insotiti de catre elevi. In acest mod, micii scolari se vor implica in alegerea rechizitelor scolare, indragind destul de mult scoala.

Asa cum mentionam, la alegerea rechizitelor scolare parintii vor trebui sa tina cont de calitatea acestora si sa le aleaga pe cele mai potrivite.

Ghiozdanul este unul dintre cel mai indragite obiecte scolare.  Acesta va trebui sa se adapteze nevoilor scolarului si, in acelasi timp, va trebui sa fie frumos colorat si adecvat varstei micutului. Cu alte cuvinte, la alegerea sa parintii vor trebui sa tina cont si de preferintele celui mic. Chiar si asa, ghiozdanul va trebui sa permita ca acesta sa fie asezat pe ambii umeri ai elevului, sa fie destul de incapator si, in acelasi timp, comod pentru a fi purtat de catre copil. In cazul in care programele scolare sunt mult prea incarcate este indicat ca acesta sa aiba atasat un sistem de role. Pretul variaza intre 70 – 150 lei.

Uniforma se incadreaza si ea in lista preocuparilor parintilor de dinainte de scoala. Aceasta poate fi cumparata din supermarket doar atunci cand scoala nu opteaza catre un anumit model sau culoare. De regula, in magazine parintii pot cumpara uniforma standard.  Pretul variaza intre 150 – 200 lei, in functie de calitate.

Penarul, caietele, stilourile, culorile, plansele de desen pot fi cumparate potrivit preferintelor copilului. Preturile acestora variaza destul de mult in functie de ofertele si promotiile din magazine.