Remedii pentru tratarea constipatiei la copil

Remedii pentru tratarea constipatiei la copil

0

constipatieConstipatia este una dintre cele mai des intalnite probleme de sanatate ale copilului.

Remediile naturale impotriva constipatiei la copil au in vedere un consum mai mare de cereale si fibre, dar si in grasimi sanatoase.

Potrivit medicilor, constipatia nu se poate trata mereu medicamentos. Ori de cate ori copilul se confrunta cu o astfel de problema este indicat sa recurgeti la remediile naturale, in cazuri majore si cu indicatia medicului recurgandu-se la tratamentul homeopat.

Inca din primele luni de viata este indicat sa va obisnuiti copilul cu o dieta bogata in fibre, fructe si legume si cereale integrale. Carnea de curcan, orzul, nucile, alunele, fasolea, lintea sau mazarea sunt alte alimente cu care ar trebui obisnuit copilul imediat dupa finalizarea pasilor diversificarii alimentatiei.

Morcovul, brocolli, merele, perele, piersicile sunt cateva fructe si legume cu efect purgativ, reglator al problemelor constipatiei. Tocmai de aceea ofera-i in fiecare zi cate un astfel de aliment. In cazul in care nu indrageste consumul de fructe sau legume ofera-i legumele si fructele sub forma de sucuri naturale.

Hidratarea copilului reprezinta un alt factor ajutator al remedierii constipatiei. Asigura-te ca micutul consuma cantitatea de apa necesara si adecvata varstei in fiecare zi.

Statul pe olita pentru o perioada mai mare reprezinta un alt obicei sanatos pentru a scapa de constipatie. De multe ori, amanarea scaunului poate produce constipatia copilului. De aceea, insistati sa stea mai mult timp asezat pe olita.

Orele de sport asigura miscarea zilnica de care are nevoie organismul oricaruia dintre noi. Constipatia poate fi remediata prin mult sport.