Responsabilitatea adolescentilor

Responsabilitatea adolescentilor

0

145293-parent

Picture 1 of 2

Multi parinti se plang de faptul ca adolescentul nu este responsabil, ca nu pastreaza curatenie in camera lor sau ca sunt indiferenti cu privire la temele pentru acasa.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Responsabilitatea nu este o lectie ce se invatata la cursuri. Nu ii poti spune adolescentului sa fie responsabil si sa te astepti sa devina, considerand ca ti-ai facut datoria de parinte.

Responsabilitatea creste si se invata odata cu timpul, iar multi au nevoie de ajutor atunci cand vine vorba de a invata sa fie “responsabil”. Definitia responsabilitatii este de a fi capabil sa raspunda.

Cum invatam adolescentii sa devina responsabili? In acelasi fel cum am invatat si noi. Noi stim ca daca nu platim factura la telefon, nu vom mai putea initia apeluri. Stim ca daca nu vom alimenta masina cu combustibil nu vom mai putea conduce. Stim ca daca nu vom castiga bani, nu vom putea plati pentru lucrurile de care ne vom bucura. Aflam acest lucru pentru ca suntem constienti de aceste consecinte.

Parintele are posibilitatea sa isi invete adolescentul sa fie responsabil prin apelarea la consecinte. Daca ii cumperi o masina, sa isi plateasca cel putin asigurarea. Impartiti plata facturii la telefon. Invata-l sa isi castige singur banii de buzunar, fie un job part-time sau sa ajute in gospodarie. Insista sa isi faca curat in camera inainte sa plece in oras cu prietenii.

Foto: www.copilul.ro /  www.a1.ro
Fara comentarii

Lasa un comentariu