Rețete de cereale făcute în casă

Rețete de cereale făcute în casă

Granola Aviva Romm

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

-3 căni fulgi de ovăz (organic)

-1 cană de migdale (organice) – întregi sau tocate (le puteți da un pic la blender, până când o parte s-au măcinat dar o parte au rămas bucăți mari)

-3 linguri semințe de in

-2 linguri cacao

-1 lingură scorțișoară

+/- 1/2 cană de nucă de cocos

-1 linguriță de sare

-1/2 cană de sirop de arțar (Atenție la sursă! Poate fi contaminat cu sirop de zahăr)

sau MIERE (deși se spune că nu trebuie să fie supusă tratamentului termic – cantitatea este mică și rezultatul delicios)

-1/4 cană ulei de măsline

Se preîncălzește cuptorul (la 180 grade, dacă este electric). Se amestecă ingredientele uscate separat, cele umede separat, apoi se combină cele două amestecând viguros pentru omogenizare. Se plasează pe o tavă de cuptor largă, căptușită cu hârtie de copt, și se dau la cuptor. Se lasă 10 minute, se întorc/amestecă, se mai lasă 10 minute sau până se rumenesc ușor.

Atenție!

Dacă ti se pare că sunt rumenite dar încă un pic umede, este momentul să fie scoase! După acest moment se ard foarte repede! Se consumă ca atare/ cu iaurt/ lapte/ lapte vegetal/ suc de fructe.

Granola Aubergine

– 3 căni rondele de mere deshidratate

– 3 căni fulgi de ovăz

– 1 cană nuci

– 1 cană migdale

– 1/3 cană seminţe dovleac

– 1/3 cană seminţe chia

– 3/4 cană sirop arţar – sau miere

– 5 linguri ulei măsline

– 2 linguri scorţişoară

– 2 lingurițe vanilie

– 1 linguriță sare

Se preîncălzeşte cuptorul la 180 grade. Se tapetează o tavă mare cu hârtie de copt.

Se mărunţesc rondelele de mere, nucile şi migdalele. Se amestecă şi se omogenizează toate ingredientele uscate (rondele de mere, fulgi de ovăz, nuci, migdale, seminţe dovleac, seminţe chia, sare). Se amestecă şi omogenizează conţinutul obţinut cu toate ingredientele umede (sirop arţar, ulei măsline, vanilie).

Se pune conţinutul obţinut în tava pregătită anterior şi se întinde într-un strat uniform

Se coace timp de zece minute, apoi se amestecă conţinutul din tavă, apoi se coace timp de alte zece minute. Se amestecă conţinutul din tavă din nou, apoi alte 5 minute în cuptor. Dacă intreg conţinutul este uscat şi crocant, se scoate din cuptor şi se lasă la răcit în tavă.

Ambele rețete se păstrează într-un recipient ermetic, pentru a ne asigura că rămân crocante şi savuroase.

Sursa: Dr. Ana Cristina Stefanescu, www.doctoritadecopii.ro




Fara comentarii

Lasa un comentariu