Robert D. Kaplan vine în România pentru lansarea cartii Razbunarea geografiei, editata de Litera

Litera va invita joi, 15 mai, începând cu ora 15:30, în sala „Grigore Gafencu“ a Ministerului Afacerilor Externe (Aleea Alexandru nr. 31, Bucuresti), sa îl întâlniti pe cunoscutul jurnalist Robert D. Kaplan, în cadrul evenimentului de lansare a cartii Razbunarea geografiei.

Lansarea cartii Razbunarea geografiei. Ce ne spune harta despre conflictele viitoare si lupta împotriva destinului va avea loc în prezenta autorului si a unor personalitati din România. Printre vorbitorii la eveniment se numara Mircea Geoana, Emil Hurezeanu, Iulian Fota si Paul Dobrescu, iar moderator al discutiei va fi Alex Serban.

Robert D. Kaplan este autorul a 14 carti de politica externa si calatorii, traduse în numeroase limbi, printre care: Monsoon: The Indian Ocean and the Future of American Power; Balkan Ghosts: A Journey through History si Warrior Politics: Why Leadership Demands a Pagan Ethos. A fost, timp de peste un sfert de secol, corespondent pe politica externa pentru publicatia The Atlantic. În 2011, Foreign Policy l-a desemnat printre „Primii 100 de gânditori ai lumii“. În 2012, s-a alaturat Stratfor în calitate de analist geopolitic principal. Din 2009 pâna în 2011, Kaplan a fost membru al Comitetului de Politici de Aparare condus de secretarul american al Apararii, Robert Gates. Din 2008, este senior fellow în cadrul Center for a New American Security din Washington. Din 2006 pâna în 2008, a fost visiting professor de securitate nationala al Promotiei 1960 din cadrul Academiei Navale a Statelor Unite, Annapolis.

„Ne-am întors la normalitatea geopoliticii si vedem o serie de state care contesta aranjamentul post ’90. Desi niciodata nu a fost un aranjament acceptat de aceste puteri. Rusia nu a acceptat niciodata extinderea NATO, pentru ca a fost prea slaba sa se opuna. Acum poate sa faca probleme.“ Robert D. Kaplan, interviu în Revista 22

Litera aniverseaza 25 de ani de existenta!
În 1989 lua fiinta, la Chisinau si la Bucuresti, Editura Litera. Se împlinesc asadar, anul acesta, 25 de ani de existenta. Ani în care, cu tenacitate, cu pasiune, cu profesionalism, cu reusite majore, Litera a editat peste 4 000 de titluri, într-un tiraj total de aproape 46 de milioane de exemplare. Acoperind practic toate domeniile de fictiune si nonfictiune, Litera a reusit sa se impuna prin calitatea produselor sale, devenind unul dintre cei mai importanti actori de pe piata de carte. Îti multumim ca ne esti alaturi si te invitam sa ne însotesti, si de acum înainte, în calatoria noastra printre carti, idei si cuvinte.
Litera, 25 de ani. Un sfert de secol de carti!

 

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare