Sa ferim copilul de tuse

Sa ferim copilul de tuse

0
febra copil (http://viatalatara.files.wordpress.com)

febra copil (http://viatalatara.files.wordpress.com)Orice simptomatologie pe care incepe sa o dezvolte copilul intr-o anumita perioada de timp poate reprezenta un adevarat semn de alarma pentru parinti.

Si tusea persistenta poate deveni semnul unei afectiuni mai ales atunci cand aceasta este insotita de febra sau dureri in gat. Cu toate acestea, copilul poate tusi chiar daca nu este bolnav, tusea fiind un simptom de natura fiziologica in viata oricui.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Ca urmare a aparitiei unei stari de iritabilitate la nivelul cailor respiratorii, poate aparea tusea. Atunci cand tusim de regula incercam sa dam afara aerul din plamani ca urmare a dezvoltarii unei simptomatologii la nivelul gatului sau bronhiilor, de regula aparuta ca urmare a unei raceli sau gripe.

Atunci cand bebelusul doarme, ca urmare a aparitiei unor mucozitati nazale, acesta nu va mai putea respira suficient de bine, avand senzatia de astupare, fiind nevoit sa tuseasca.

Chiar daca ni se pare de-a dreptul periculos, o tuse la un bebelus nu impune neaparat un tratament medicamentos puternic, de genul antibioticelor. Cu toate acestea, se va recomanda sa se mearga la medicul pediatru de indata ce observati existenta unor astfel de probleme la cel mic. Cel mai indicat tratament este siropul de tuse.

Pentru a feri copilul de tuse este indicat sa urmati cateva sfaturi:

 • Sa incercati sa creati o atmosfera mai umeda intrucat un ambient mult prea uscat determina o stare de iritare la nivelul gatului – asa ca umpleti cateva recipiente cu apa;
 • Nu fumati indiferent de locul din casa intrucat fumul va putea fi inhalat de copil, determinand o stare permanenta de tuse;
 • Nu uitati ca in fiecare dimineata sa incercati sa aerisiti locuinta cel putin 20 de minute;
 • Stergeti praful in asa fel incat bebelusul sa nu intre in contact cu acest mediu poluant;
 • Nu incalziti casa in mod excesiv – o astfel de atmosfera il va afecta destul de mult pe cel mic;
 • Nu incalziti locuinta cu substante toxice sau nocive sanatatii respiratorii a bebelusului;
 • Nu aerisiti sobele sau, mai ales, nu scoateti cenusa de lemne atunci cand copilul se afla in camera ce va trebui incalzita – astfel va inspira praful fin al cenusei;
 • Nu faceti abur in casa – poate reprezenta un factor de risc major pentru aparitia astmului;
 • Nu tineti copilul imbracat sumar afara – asigurati-i confortul termic in functie de anotimp;
 • Nu lasati bebelusul sa stea in curentii de aer provocati de aerisirea locuintei;
 • Nu il imbracati prea gros intrucat poate transpira si apoi imediat ce va fi dezbracat sa raceasca.Fara comentarii

Lasa un comentariu