Sa scapam de fumat in sarcina

Sa scapam de fumat in sarcina

gravida fumeaza (http://neurologicalcorrelates.com)

gravida fumeaza (http://neurologicalcorrelates.com)Perioada de sarcina presupune stoparea viciilor la care credeti ca nu puteti renunta. Asa se intampla ca daca sunteti o fumatoare destul de „inraita” nu veti sti cum anume sa procedati pentru a renunta la fumat si uneori veti incerca chiar sa mai trisati cu cate o tigara.

Cu toate acestea, fumatoarele sunt de doua ori mai predispuse de a pierde sarcina in evolutie, dar si de a naste un copil cu probleme de sanatate. Odata ce fumati in timpul sarcinii trebuie sa va ganditi ca efectele tutunului iti vor afecta in primul rand bebelusul si apoi pe tine ca fumatoare. Iar el…, cel mic, nu are nicio vina!

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Asa ca, aveti nevoie de multa ambitie si veti reusi. Dragostea pentru cel mic va va ajuta sa treceti peste aceasta problema de nelasat. Nu uitati sa luati in calcul si ideea in care veti da nastere bebelusului, iar acesta va trebui sa suporte fumul din locuinta datorat tigarilor tale. Nu este deloc placut pentru un nefumator sa inhaleze un astfel de aer si mai ales pentru un bebelus de numai cateva zile sau luni, cu plamanii atat de plapanzi.

Chiar daca veti incerca nu veti reusi daca nu va veti putea convinge ca sunteti pe drumul cel bun. Este posibil sa reusiti sa abandonati o perioada tigarile, dar dupa sa reveniti intrucat nu va doriti sa scapati de tigari din tot sufletul.

Problemele devin si mai complicate atunci cand si taticul fumeaza. Tentatia de a incerca sa il imiti sau sa mai fumati impreuna la o cafea o tigara este destul de mare. Pentru a reusi sa va lasati astfel de fumat este indicat sa urmati ambii o terapie de cuplu.

Exista pareri ale specialistilor care afirma ca o fumatoare nu se poate lasa de fumat peste noapte doar la gandul ca va deveni mamica. Aceasta va cadea intr-o perioada depresiva destul de grea, ceea ce ar fi in detrimentul dezvoltarii bebelusului in mediul intrauterin. De aceea, unii dintre medici recomanda ca o astfel de mamica sa fumeze maxim 5 tigari pe parcursul unei zile si nu mai mult, evitand astfel efectele depresiei.

Alti specialisti ofera solutii generoase destul de moderne pentru a scapa de fumat. Asa se face ca se va apela la tehnicile oferite de medicina chinezeasca ale acupuncturei sau de ce nu la tehnicile propuse de psihologi pentru hipnoza.
1 comentariu

 1. Eu cat am fost gravida m-am ferit cat am putut de fumatori, fiind constienta cat rau ii poate face atat bebelusului cat si mie.
  Nu sunt fumatoare activa, nu m-a tentat niciodata nici macar sa incerc sa fumez, dar din pacate am avut parinti fumatori si majoritatea din anturajul meu sunt fumatori, de aceea mi-am petrecut destul timp printre fumatori si rezultatul nu a fost prea imbucurator.
  La varsta de 17 ani am aflat ca am fum in plamani, iar tatal meu care fuma avea plamanii curati.
  Fumatul pasiv mi se pare la fel de periculos, daca nu mai periculos decat fumatul activ.
  Ca fumator activ, macar este alegera ta sa iti faci rau voit, dar ca si fumator pasiv inhalezi fumul involuntar atunci cand respiri, desi nu fumezi.
  Mi-as dori sa avem si noi legi, care nu iti dea voie sa fumezi pe strada si in locurile publice, aesta poate ca ar fi un prim pas in educarea persoanelor si la noi in tara.
  Gravidele care fumeaza sunt dupa parerea mea inconstiente si nu realizeaza cat rau ii fac copilului.
  Ar trebui sa se puna mai mult accent pe aceasta problema si sa fie mai bine informata opinia publica cu privire la efectele negative ale fumatului in timpui sarcinii, asupra fatului.

Lasa un comentariu