Sa-ti fotografiezi nasterea?

Sa-ti fotografiezi nasterea?

0

Pe masura ce este desfigurata de durerea concentrarii, incercand sa faca tot posiblul pentru a respira intre contractii, un fotograf incearca sa curpinda intr-o captura toate aceste sentimente de nedescris in cuvinte, durerea si frumusetea unui travaliu. Nu este un strain incercand sa deranjeze, ci este chiar fotograful profesionist pe care l-ai angajat sa surprinda minunata sosire a micutului vostru.

Multe mamici isi doresc imagini cu primul moment al copilului lor pe aceasta lume. Ele se conving ca isi doresc asa ceva atunci cand vad poze ale unor prietene, in aceeasi situatie. Privirea de pe fata sotului este de nepretuit, pe masura ce medicul te ajuta sa impingi si apoi cand ti-l ofera pentru a-l tine pentru prima data in brate… Ai vrea si tu sa poti vedea expresia de ce chipul sotului cand isi cunoaste pentru prima data copilul. Prietenii sau rudele pot face poze, insa un fotograf poate surprinde emotia pura a momentului. Acesta ar fi raspunsul la intrebarea „De ce as angaja un fotograf intr-un moment atat de intim?”

Permisiune – Te intrebi daca medicul tau va permite asa ceva? Desi medicii nu pot avea nimic impotriva acestei practici, este posibil ca spitalul in sine sa aiba o politica anume care sa nu permita prezenta in sala de travaliu a unui fotograf profesionist. Este adevarat ca multi considera inofensiv acest lucru, in schimb filmarea poate fi interzisa in timpul nasterii propriu-zise (Unele spitale permit filmarea in timpul travaliului sau imediat dupa nastere).

Cum se face – Cuplurile care sunt interesate de idee, cauta un fotograf specializat in fotografia de maternitate, nastere si nou-nascut. Acesta trebuie contactat cu mult timp inainte, in perioada sarcinii. Multi astfel de fotografi tind sa refuze alte oferte pentru ca trebuie sa fie disponibili pentru momentul nasterii, care de cele mai multe ori este surpriza! In ziua travaliului iei legatura cu fotograful pentru a-l anunta locul in care trebuie sa se prezinte. Poti pastra legatura incepand cu ultima saptamana care precede travaliul, conform calculului. Ii poti da un telefon cand ti se rupe apa si il poti informa pe masura ce travaliul avanseaza.

Informarea pesonalului medical – Chiar daca este permis sa ai o asemenea experienta la spital, este indicat sa iei un acord in scris cu cateva zile inainte. Unele asistente nu sunt foarte delicate cu fotograful si este posibil sa nu-i permita sa fotografieze copilul atunci cand s-a nascut.

Merita? – In functie de experienta fotografului si de locatia unde trebuie sa se deplaseze, acesta poate avea un tarif cuprins intre 2000 lei si 8000 lei. Te intrebi daca merita investitia? Cu siguranta poti spune asta abia dupa ce se intampla evenimentul. Imaginile vor capata o valoare inestimabila in timp, cand vei privi primele momente de euforie din viata ta de mama. N-ai cum sa nu te uiti la acele poze la infinit!