Școala începe pe 14 septembrie, cu majoritatea elevilor în clasă

Anul școlar 2020 – 2021 începe, în învățământul preuniversitar, pe 14 septembrie.

“Pe 14 septembrie începe noul an şcolar preuniversitar. Pentru majoritatea elevilor asta înseamnă că vor merge efectiv, fizic, la şcoală”, a anunțat, miercuri seară, președintele Klaus Iohannis.

Există 3 scenarii

Pentru fiecare școală în parte se va aplica unul dintre cele trei scenarii elaborate: verde, galben sau roșu..

Scenariul verde se aplică în localitățile care au avut, în medie, mai puțin de un caz nou de coronavirus la mia de locuitori, în ultimele două săptămâni dinaintea datei de 14 septembrie. În acest scenariu, toți elevii vin să urmeze cursuri în școală.

“Bucureștiul se încadrează în scenariul verde. Majoritatea localităților din România intră pe scenariul verde”, a precizat președintele Iohannis.

Următorul scenariu, cu risc mediu, este scenariul galben. În școlile care se încadrează în acest scenariu, o parte a elevilor vor veni la școală iar cealaltă parte vor face cursuri online.

Scenariul pentru situațiile cele mai grave este scenariul roșu. În această variantă, toți elevii vor face cursuri online, de acasă.

Doar câteva sute de localități din România se vor încadra la scenariul galben sau roșu. În aceste localități, “online-ul va ține locul învățământului în școală”, a precizat șeful statului.

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare