Scutecele in vacanta

Scutecele in vacanta

Nu trimitem scutecele in alta vacanta decat cea in care merge si bebe, de aceea pentru ca totul sa se petreaca asa cum este si acasa, iata un mic ghid cu sfaturi. Acestea te vor ajuta sa te descurci cu bebe in scurte sau mai lungi vacante, atunci cand vine vorba despre schimbatul scutecului.

Si totusi ce mare scofala cu aceste scutece? Le schimbi ca si acasa si toata lumea este fericita. Corect? Oarecum. Daca inca nu ai iesit cu bebe intr-o scurta aventura de cateva zile, ar trebui sa stii ca o vacanta cu bebelusul poate deveni un test real pentru nervii tai. Bebe este atat de mic, iar lumea este asa de mare!

Vei vedea ca te va bantui constant o grija, aceea de-a ramane fara cele necesare bebelusului, fie ca este vorba despre scutece sau orice alt produs. Ce poti face? Nu-ti face griji, in primul rand. Iata mai jos cateva sfaturi legate de ce este esential sa iei la tine, in bagaj, si cum poti improviza, atunci cand simti ca nu mai ai noroc.

Daca decizi sa iesi la o plimbare la iarba verde sau poate pentru intreg week-end-ul, nu uita ca tot ce ai nevoie este necesarul lui bebe, sustin pediatrii. Dintre toate lucrurile de care are bebelusul nevoie, singurul fara de care nu poti merge nicaieri sunt scutecele.

De cate scutece este nevoie? – Aceasta va depinde de cat de lunga este calatoria. Daca alegi sa fii plecata toata dupa-amiaza, ai nevoie de 2 pana la 4 scutece, insa cantitatea se dubleaza daca ramai undeva peste noapte. Scutecele moderne sunt foarte bune absorbante, astfel ca bebe poate sa faca pipi si de doua ori fara a exista o problema de scurgere. Insa, este bine sa eviti aceasta situatie, pentru a nu cauza iritatia de scutec.

Servetele umede

Sunt esentiale cand calatoriti. Arsenalul de „must-have-uri” trebuie sa includa servetele umede. Nu numai ca te scot din cele mai grele situatii atunci cand il schimbi pe bebe, dar iti vor fi de folos si pentru curatarea fetei si manutelor celui mic (fie ca papa sau se murdareste, punand manuta pe diverse obiecte). Totusi, daca le-ai uitat acasa, te poti descurca cu cateva servetele uscate, pe care le poti umezi cu apa.

Nici un scutec lasat in urma

Multi parinti si pediatri totodata descurajeaza schimbatul scutecului intr-un restaurant sau in alte spatii care sunt de obicei, inchise. Nu numai ca scutecele murdare imprastie microbii, insa literalmente, miroase urat. Si desi mamele sau tatii par ca aceasta este ceva normal, deoarece o fac zilnic, ei uita ca nu toata lumea poate fi obisnuita cu conceptul.

Daca esti intr-un mall, restaurant sau alt spatiu inchis, asigura-te ca strangi bine dupa tine atunci cand schimbi bebelusul de scutec. Scutecul murdar poate fi plasat intr-o punga de plastic pe care o legi la un capat.