Simptomele aparitiei primilor dinti

Simptomele aparitiei primilor dinti

0

Simptomele care anunta aparitia primilor dinti variaza. Depind de copil, de organism, de rezistenta acestuia, precum si in functie de dintele care apare de fiecare data.

La unii copii nervozitatea obisnuita care caracterizeaza aceasta etapa a vietii lor este relativ medie si mai putin dureroasa. In foarte multe cazuri disconfortul vine impreuna cu o schimbare a comportamentului si o nervozitate intensa. Aparitia incisivilor centrali provoaca mai putine probleme in comparatie cu lateralii.

Simptomele obisnuite:

–          Dispozitia copilului de a baga la intamplare obiecte sau mainile in gura. Nevoia intensa de a musca, pentru ca acest lucru linisteste, indeparteaza durerea si ajuta la aparitia dintelui.

–          Neliniste, nervozitate si mofturi. Copilul isi da seama de schimbarea care se produce in gura sa. Este un sentiment nou pentru el, care are ca rezultat schimbari in comportamentul, in tabieturile si preferintele sale.

–          Gingii irritate, tari si umflate. Salivatie intensa care este provocata de senzatia de mancarime a gingiilor copilului. Secretia de cantitati mari de saliva limiteaza si reduce simptomele cavitatii bucale si functioneaza terapeutic pentru copil.

–          Lipsa poftei de mancare si schimbarea programului de alimentatie. Chiar mancarurile sale preferate, la orele obisnuite de masa, pot sa nu mai fie o provocare pentru copil.

–          Neliniste in somn. Poate sa va tina treji noaptea, sa formeze un orar de somn diferit de cel obisnuit, sa se trezeasca noaptea cu plansete, sa refuze sa doarma si sa nu va lase nici pe dvs. sa dormiti.

–          Teoria conform careia aparitia dintilor poate provoca tulburari intestinale (episoade de diaree sau voma) nu este sustinuta de toti pediatrii. Este posibil ca nervozitatea si schimbarile in corpul copilului sa influenteze functia intestinala a organismului sau.

Articole similare