Singurul om pe care il vei putea schimba in aceasta viata esti TU.

Iar pentru asta ai nevoie sa vrei sa te schimbi, stii ce sa faci si sa faci ceea ce ai de facut, o perioada suficient de mare de timp, pana acel lucru devine un obicei.

Oricat de mult ne-am dori NU PUTEM SCHIMBA COMPORTAMENTUL ALTOR OAMENI, decat, eventual, pe perioade scurte de timp.

Si este foarte bine ca lucrurile stau asa.

Gandeste-te doar, cum ar fi daca tu te-ai schimba in permanenta in functie de ceea ce iti cer cei de langa tine.

Dupa un timp, care depinde de gradul tau de toleranta la stres si de nevoia ta de acceptare din partea altora, ai trece printr-o foarte mare criza de personalitate, pentru ca ai fi nefericit si nu ai mai sti cine esti.

Este posibil sa fi trecut deja printr-o astfel de criza sau sa te afli acum, exact in mijlocul ei.

Marea majoritate dintre noi cadem in aceasta capcana, pentru ca ne dorim foarte mult sa fim iubiti si acceptati de catre cei de langa noi.

Insa, mai devreme sau mai tarziu ne trezim! Ne trezeste o senzatie puternica de GOL INTERIOR si sentimentul ca ne lipseste ceva, chiar daca suntem bogati, avem familii frumoase si suntem foarte apreciati de catre ceilalti.

Stii despre ce este vorba? Ai trait si tu acel sentiment puternic de lipsa si tristete infinita, ca si cum ai fi pierdut pe cineva foarte drag?

Daca da, insemna ca intelegi foarte bine ceea ce spun. Daca nu, bucura-te, pentru ca lucrurile nu au ajuns chiar atat de departe, in cazul tau.

Pentru ca intr-adevar este vorba despre o pierdere. Iar ceea ce pierdem este atat de valoros, incat viata noastra devine fara sens, ne imbolnavim si apoi murim.

Suna foarte tragic. Nu vreau sa te sperii, insa chiar este tragic. Pentru ca, ceea ce pierdem este conectarea cu noi insine.

Pierdem legatura cu Sinele nostru si asa, deconectati, functionam doar ca niste baterii care se consuma pe  zi ce trece, fara sa se mai incarce niciodata.

Pentru ca vrem cu disperare sa traim, singurul lucru care ne mai ramane de facut este sa incercam sa ne incarcam de la altii. Si asta chiar pare sa functioneze atunci cand ne indragostim sau cand stam de vorba cu oameni foarte dragi.

In interactiunea dintre noi se intampla un schimb de energie si primim un impuls de bucurie si speranta. Parca viata are din nou sens. Avem din nou energie si incepem sa facem schimbari in viata noastra.

Insa, in foarte scurt timp energia se consuma si noi ne trezim din nou in acelasi punct.

Asa se creeaza dependentele.

Iar dintre toate, dependenta de un om este cea mai perfida, din punctul meu de vedere, pentru ca o recunoastem si o intelegem cel mai greu. Atunci cand esti alcoolic, fumator, dependent de droguri sau de diverse alimente, efectele asupra corpului tau sunt vizibile “cu ochiul liber”.

Chiar si in acele cazuri, sa recunosti si sa accepti ca esti dependent este pasul cel mai greu. Odata ce ai acceptat asta, vindecarea este aproape gata. Mai sunt doar cativa pasi de facut si sunt mult mai usori.

De aceea, sa observi ca esti dependent de un om sau de mai multi oameni, este extraordinar de dificil.

Mai mult decat atat, atunci cand omul sau oamenii de care esti dependent sunt si ei deconectati de ei insisi, schimbul de energie dintre voi nu duce nicaieri, pentru ca nu exista nici o sursa care sa va incarce.

Are sens pentru tine ceea ce iti spun?

Poate ca lucrurile in viata ta nu au mers atat de departe. Sau poate au ajuns intr-un punct de cotitura si ai ales sa te intorci din nou la tine, oricat de greu ti-a fost si oricate sacrificii a trebuit sa faci pentru asta.

Poate ca stii foarte bine cine esti, te iubesti si te accepti exact asa cum esti in acest moment, faci lucrurile care iti plac si simti ca viata ta este plina de semnificatie si sens.

Cu toate astea, poate ca exista in viata ta oameni pe care ii iubesti si care simti ca ar putea fi mult mai fericiti si ca v-ati putea intelege mult mai bine, DACA AR SCHIMBA CEVA LA EI.

Exista astfel de oameni in viata ta?

Probabil ca da. La fel ca in viata noastra, a tuturor. Insa, adevarul este ca nu ai de unde sa stii daca acea schimbare i-ar aduce acelui om fericirea pe care tu o vezi pentru el. DOAR EL STIE ASTA.

Dar ca sa poata vedea asta, are nevoie sa fie conectat cu el insusi si sa nu le permita altora sa ii spuna ce e mai bine pentru el. Mai corect spus, sa fie conectat cu el insusi, sa asculte parerea celorlalti, sa fie deschis in a afla perspectivele altora, apoi sa stea cu el insusi si sa decida ce e mai bine pentru el.

Doar urmand acesti pasi schimbarea pe care o va face va fi cu adevarat spre binele lui si va avea efecte pe termen lung.

Suna bine, ai putea spune.

Dar cum sa fac sa fiu conectat cu mine insumi? Si de ce m-am deconectat?

De ce te-ai deconectat ti-am spus deja. Din dorinta de a face pe plac altora. Din cauza fricii ca nu vei fi iubit asa cum esti si ca vei ramane singur si vei muri.

Pentru a fi conectat cu tine insuti lucrurile nu sunt atat de complicate, precum ar putea parea la o prima vedere. Necesita insa o doza de asumare si curaj. Sa iti asumi sa fii singur si sa ai curajul de a privi in interiorul tau.

Gandeste-te la ultima saptamana din viata ta.

Cate minute ai stat singur cu tine insuti in aceasta saptamana? Cate minute ai permis celor dragi sa fie singuri si sa se gandeasca la ceea ce au ei nevoie?

Raspunzand la aceste doua intrebari iti vei da seama pana unde au ajuns lucrurile. Cat de conectat sau deconectat esti de tine si cat de conectati sau deconectati de ei insisi sunt cei de langa tine.

Pentru a putea obtine ceea ce vrei in relatiile tale, este VITAL sa fii conectat cu tine. Doar astfel vei sti ceea ce vrei si ce e cu adevarat important pentru tine.

Din punctul meu de vedere acesta este singurul motiv pentru care avem atat de multe conflicte in vietile noastre. Pentru ca incercam sa luam unii de la altii ceea ce in mod normal putem obtine doar de la noi insine.

De aceea, atunci cand am aflat metoda pe care vreau sa ti-o spun si tie acum, am aplicat-o cu mare incredere si a avut rezultate extraordinare in viata mea.

Apoi, pentru ca mi-a placut foarte mult starea pe care am obtinut-o in acest proces de schimbare a mea, mi-am dorit sa impartasesc cu cat mai mult oameni ceea ce am aflat si asa am ajuns sa fac ateliere pentru parinti si sa scriu pe  blogul www.copiiminunati.ro.

Iar rezultatele au fost spectaculoase! Uite aici doar doua exemple.

Matei neavand o foarte buna orientare in spatiu, ma intreba de fiecare data unde suntem sau incotro mergem sau cat mai avem in situatii in care pentru mine era evident raspunsul pentru ca facusem cu el acel drum de nenumarate ori si mi se parea foarte nasol ca nu reuseste sa isi aduca aminte.

Si de fiecare data iesea o mica cearta: eu incepeam cu reprosuri ca nu e atent, ca si sora lui mai mica stie si ca cum de ma intreaba asa ceva, etc.

Iar el de fiecare data imi spunea acelasi lucru: ca nu stie, ca i se pare ca toate strazile sunt la fel si ca nu il inteleg ca se straduieste sa tina minte dar chiar nu stie.

De fiecare data cu lacrimi in ochi si cu sentimentul de vinovatie si neputinta, iar eu cu sentimentul de disperare ca face intentionat ca sa enerveze.

Dupa cursul cu tine am reusit sa ma pun in papucii lui si sa inteleg ca fiecare dintre noi avem abilitati diferite si ca el este un individ si ca are multe calitati, dar nu pe aceasta de a se orienta in spatiu.

Acum imi este clar ca nu o facea cu intentia de a ma supara pe mine si accept, ii dau raspunsurile de care are nevoie si nu se mai isca discutiile neplacute care ne stricau in final intreaga zi. Alexandra P., mama unui baiat de 9 ani si a unei fetite de 4 ani

Buna, Oana !

Ar trebui sa sughiti destul de des pentru ca un mic truc pe care l-am aflat la cursul tau si l-am pus in aplicare a dat rezultate de fiecare data si atunci ma gandesc la tine.

Este vorba despre cele 5 minute de time-out pe care am inceput sa le folosesc in 2 situatii:

Cand sunt cu copiii la o petrecere sau in parc, sau intr-un loc de unde stiu ca vom pleca cu greu ii anunt inainte de plecare ca mai avem 5 minute, apoi 3 minute, 1 minut. Rezultatul este ca nu mai plecam cu scandal asa cum plecam inainte cand nu le dadeam acest “preaviz”.

In momentul cand copiii fac o boacana si devin brusc foarte furios imi iau eu un time-out de 5 minute si nu reactionez pe moment. Incerc sa ma calmez si peste cateva minute le explic pe un ton mai bland (decat cel din starea initiala de furie) ce au gresit, de ce sunt suparat pe ei si cum putem rezolva/evita astfel de situatii pe viitor.

Mult spor in continuare !

P.S. Informatiile si sfaturile pe care le-am luat de la cursul tau imi sunt de un real ajutor si cred ca cel mai mult la cursurile tale apreciez sinceritatea si caldura pe care mi-ai transmis-o!” Ionut M. tatal a doi baieti de 7 si 5 ani

Apoi am inteles ca numarul de oameni la care ajung astfel este inca foarte mic. Si ca mult mai multi oameni au nevoie sa afle ceea ce stiu si aplic eu in viata mea de aproape 5 ani si ceea ce aduce rezultate atat de frumoase in viata parintilor si copiilor cu care lucrez.

De aceea am facut un material in care am adunat lucrurile cele mai importante pe care le stiu si care am vazut ca aduc liniste, fericire si armonie in vietile noastre si ne ajuta sa renuntam la disperare, neputinta si certuri.

Acest material contine 10 filme, avand in total 93 de minute, pe care le-am adunat intr-un manual care se numeste:

Ghid de supravietuire pentru parinti – Cum sa iti regasesti echilibrul si sa iti pregatesti copilul pentru viata.

In acest material vei afla care sunt cele 5 abilitati pe care este bine sa ti le dezvolti pentru a fi conectat cu tine insuti si cu ceilalti oameni din viata ta si pentru a fi fericit.

Deasemeni, vei afla si cei 5 pasi pe care ii ai de facut pentru a obtine ceea ce vrei in relatiile tale si pentru a stabili limite eficiente atat cu copiii cat si cu adultii din viata ta.

Desi este un material adresat parintilor, ceea ce el contine este foarte potrivit pentru orice om care vrea sa se cunoasca mai mult pe sine si vrea sa aiba relatii armonioase cu cei de langa el.

Sunt foarte emotionata sa iti povestesc despre acest ghid. Imi doresc sa il fac de mai bine de un an. Daca dai o cautare pe youtube, vei gasi un film in care spuneam ca il pregatesc, inca de la inceputul anului trecut.

Perfectionista din mine nu m-a lasat sa il termin pana acum. Am lucrat foarte mult la el. Am tot adaugat si am tot modificat la text, pentru ca mi-am dorit ca informatia sa ajunga la tine in modul cel mai usor si pentru ca am vrut sa iti propun cele mai simple si mai bune exercitii.

La un moment dat lucrurile s-au cristalizat. Si acum pot sa iti spun, cu foarte mare bucurie, ca ESTE GATA!!!

Am filmat materialul in luna decembrie, dupa care a urmat munca de editare si conceptie si partea organizatorica si legislativa.

A fost multa munca si nu mi-a fost deloc usor. Insa am avut oameni minunati care m-au ajutat si un vis care nu imi dadea voie sa ma dau batuta.

Iar acum, cu foarte mare emotie iti spun ca maine dimineata ii dau drumul sa zboare.

Lansez “Ghidul de supravietuire pentru parinti pentru parinti” pe blogul www.copiiminunati.ro.

Da click AICI (link : www.copiiminunati.ro/ghid-de-supravietuire-pentru-parinti ) pentru a vedea despre ce este vorba.

Am pregatit pentru perioada 17 martie – 24 martie o promotie foarte frumoasa pentru aceasta lansare!

 

Cu mare drag,

Oana

Redactia Bebelu
Redactia Bebelu
Bebelu.ro s-a născut din plăcerea autorilor ei de a scrie, din plăcerea graficienilor ei de a desena şi de a realiza cel mai complex proiect în segmentul de creştere şi îngrijire a copilului. Bebelu este o plaformă online pentru părinţi şi copii şi pentru cei care ar dori să redevină copii. Ne propunem să încântăm vizitatorii, să-i fascinăm, să-i surprindem şi să-i reţinem în mrejele paginilor noastre.​ Publicația Bebelu a apărut în anul 2014, pentru a oferi unor oameni capabili dintr-o ţară frumoasă posibilitatea de a-şi demonstra talentele, a-şi oferi serviciile, echipa colaborând în acelaşi timp cu 16 specialişti în domeniile de maxim interes, astfel că aici veţi identifica o serie întreagă de recomandări şi informaţii foarte bine structurate, aşa încât să obtineţi ceea ce vă doriţi – o informaţie corectă, clară şi sigură. În cele 84 de secțuni vă stârnim, lună de lună, curiozitatea, fie că sunteţi animaţi de dorinţa de a avea un copil, fie deja aţi împărtăşit bucuria primelor clipe, obişnuindu-vă cu interviuri, articole şi recomandări avizate. Cititorii Bebelu.ro vor afla sfaturi, practici eficiente, vor deveni parte a unor experienţe de viaţă trăite de mămici, vor fi puşi la curent cu cele mai noi măsuri legislative care să le asigure siguranţa şi stabilitatea familiei. Cititorii se vor bucura să afle despre povestea frumoasă de viață a unei mămici celebre – Elena Băsescu, într-un interviu acordat în exclusivitate revistei Bebelu,vor fi puşi în temă cu ultimele tendinţe în materie de frumuseţe, diete şi modă parcurgând atent şi rubricile permanente începând cu: Rubrici: PĂRINŢI CELEBRI – Cele mai cunoscute personalităţi mondene vor fi alături de tine pentru a te îndruma, oferindu-ţi un sfat din experienţa lor de părinte. SARCINA ŞI NAŞTEREA – este un capitol destinat celor 9 luni de viaţă intrauterină. Vor fi prezentate informaţii referitoare la simptomatologia primelor zile de sarcină, evoluţia fătului pe parcursul celor nouă luni, analize necesare, alimentaţie, sănătate, pregătire pentru naştere. Tot aici puteti găsi informaţii preţioase dedicate naşterii şi recuperării postpartum. BEBELUŞUL ÎN PRIMUL ANIŞOR – este un capitol destinat îngrijirii sugarului. Alăptarea, scorul Apgar, îngrijirea bontului ombilical, prima băiţă, diversificarea sunt doar câteva dintre cele mai captivante subcategorii. COPILUL 1-6 ANI – este un capitol dedicat creşterii şi îngrijirii copilului din primul an şi până la vârsta şcolară. Mămicile vor reuşi să afle cum anume să se descurce cu propriul copil, cum să îl îngrijească în aşa fel încât să crească perfect sănătos. EDUCAŢIE – este un capitol captivant în care poţi afla cum să îţi educi copilul în aşa fel încât să poţi obţine performanţe şcolare sigure. FAMILIA – este un capitol destinat vieţii de familie ce conţine o serie întreagă de sfaturi eficiente. COPII TALENTAŢI – este un capitol fascinant dedicat copiilor valoroși ai țării. ÎNVAŢĂ SĂ PREVII! –sunt prezentate soluţii de prevenire a anumitor probleme de sănătate ce pot afecta atât viaţa copiilor, cât şi pe cea a părinţilor.

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare