Slabesti cu dieta South Beach!

Slabesti cu dieta South Beach!

0
dieta (www.terapiaprinmasaj.files.wordpress.com)

dieta (www.terapiaprinmasaj.files.wordpress.com)Inventata de catre cardiologul Arthur Agatston, dieta South Beach este o dieta in trei etape. Se bazeaza pe ideea  schimbarii dinspre partea mai putin buna spre cea buna, adica carbohidratii care dauneaza atat de mult cum ar fi zaharul rafinat sau graul vor fi inlocuiti cu carbohidrati benefici cum ar fi pastele facute din faina integrala sau orezul brun.

La fel se intampla si cu grasimile mai putin bune care se vor inlocui cu uleiul de masline si cel bogat in omega 3 ce se gaseste in peste, fapt care conteaza enorm la aceasta dieta. Organismul are tendinta de a descarca o cantitate mare de insulina ceea ce reduce nivelul de zahar din sange, conducand corpul in acest fel la senzatia de foame si dorinta mai mare de carbohidrati intr-un timp relativ scurt. Si astfel nivelul scazut de zahar din sange te face sa te simti obosita si apatica, de aici dorinta pentru dulciuri si ciocolata pe care incercam din rasputeri sa le evitam. De aceea se propune dieta South Beach care se intinde pe durata a trei etape.

Dieta South Beach Faza 1

In aceasta faza se va incerca scoterea organismului din nivelul diferit de zahar din sange si se va tinde spre un echilibru ceea ce va conduce la o productie de insulina si prin urmare la reducerea senzatiei chinuitoare de foame. Aceasta etapa  va duce la o pierdere mare de carbohidrati si este si foarte dificil de urmat pentru ca sunt multe interdictii. Partea pozitiva este ca se va pierde pofta de mancare.

Dieta South Beach Faza 2

A doua etapa va incepe dupa 2 saptamani de la prima faza. Este o perioada mai permisiva pentru ca acum poti manca carbohidrati buni cum ar fi painea integrala sau neagra, paste facute din faina integrala, orez brun, fructe si legume. Secretul acestei etape este de a reintroduce mancarea care iti e permisa dar cu moderatie, deci nu exagera doar pentru ca iti este permis.

Dieta South Beach Faza 3

Cand ai ajuns la greutatea ideala bazata pe un echilibru de carbohidrati si grasimi permise, te afli in faza de mentinere. Nu trebuie sa revii la obiceiurile alimentare vechi pentru ca vei castiga din nou in greutate.

Iata cum ar  trebui sa arate meniul dietei South Beach intr-o zi obisnuita:

Mic dejun
– sunca sau oua
– oua batute cu somon

Pranz
– supa
– ton cu salata

Cina
– creveti la gratar cu legume sau salata
– pui cu usturoi si ciuperci sau ardei
– friptura sau salata verde

Avantajele dietei South Beach vor fi faptul ca vei pierde semnificativ din greutate in doar doua saptamani, cand ti se va cere sa inlaturi carbohidratii, dar vei avea nevoie de multa vointa.

Dezavantajele vor fi mai ales pentru cele care iubesc carbohidratii si nu se pot desprinde de vechile obiceiuri alimentare. De asemenea pot creste si cheltuielile pentru mancare.

Sfatul nostru este acela de a consulta un medic specialist nutritionist inainte de a incepe aceasta dieta.

Sursa: http://www.mujer.ro/dieta-south-beach