Stop bauturi carbogazoase in sarcina

Stop bauturi carbogazoase in sarcina

bautura suc cola (www.madeformums.com)

bautura suc cola (www.madeformums.com)Riscul nasterii unui bebelus cu probleme survine imediat ce uiti de asigurarea unei alimentatii corespunzatoare pe tot parcursul sarcinii. Din punct de vedere medical, s-a demonstrat faptul ca un bebelus se poate naste prematur daca viitoarea mamica consuma zilnic minim un pahar de bautura acidulata pe zi, in mod special, cele cu continut crescut de cafeina.

Studiul realizat in Danemarca a avut la baza un esantion de 6000 de femei gravide consumatoare de bauturi acidulate, analiza fiind realizata pentru o perioada mai larga,de circa 6 ani. Ceea ce s-a demonstrat? Simplu. Bauturile carbogazoase influenteaza prematuritatea nasterii. Aproximativ 5% dintre participante au adus pe lume un bebelus prematur.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Cei care au dorit sa ne demonstreze cat de nocive sunt astfel de bauturi consumate in timpul sarcinii au aratat ca femeile gravide se pot clasifica in: neconsumatoare, gravide care beau circa 250 ml de bautura acidulata pe saptamana, gravide cu un consum de maxim 2 litri pe saptamana si gravide cu un consum zilnic ridicat de astfel de bauturi.

Desi nu este o stransa legatura intre prematuritatea nasterii si cantitatea de zahar continuta de aceste bauturi, s-a demonstrat totusi ca viitoarele mamici care consuma mai mult de 1 litru zilnic de sucuri indulcite cu indulcitori artificiali au sanse de aproape 90% de a da nastere viitorului lor bebelus mai inainte de termenul calculat de medic. De ce un asemenea lucru? Probabil datorita cantitatii crescute de sodiu continute de acestea sau ca urmare a producerii riscului de hipertensiune arteriala.

Cu toate acestea, exista si pareri care dovedesc ca aspartanul folosit ca indulcitor al bauturilor light poate fi consumat in sarcina fara probleme, pe cand zaharina este total contraindicata pe toata perioada sarcinii, putand determina chiar aparitia cancerului potrivit diverselor studii efectuate recent.

Chiar daca bauturile acidulate sunt total interzise in sarcina, exista totusi si solutia admisa medical, aceea de a consuma totul cu moderatie, inclusiv astfel de bauturi nocive sanatatii. Si cum chiar si sucurile carbogazoase creaza dependenta se poate aproba gravidei de catre medici sa consume cu responsabilitate aceste bauturi pentru a elimina riscul de nastere prematura.

Asa ca, gandeste de doua ori inainte de a te infrupta dintr-un pahar rece de suc acidulat (evit a le pronunta marca) intrucat ii poti provoca copilului tau un mare rau inca de dinainte de a se naste, putandu-se naste cu malformatii cerebrale, probleme de vaz si de auz, dar si cu grave probleme respiratorii datorita faptului ca maturarea plamanilor inca nu a fost terminata in cazul unui nasteri premature.

Si daca mai adaugi si riscul propriei tale imbolnaviri….(te poti imbolnavi de ulcer stomacal)….cu siguranta vei renunta! Asa ca, gandeste in profunzime pentru tine si pentru cel mic!
Fara comentarii

Lasa un comentariu