Supa verde de primavara, cu oua de prepelita

Supa verde de primavara, cu oua de prepelita

Merita sa faci aceasta supa doar daca gasesti sparanghel tanar, fraged. Se potriveste cu primavara, datorita culorii si gustului rafinat. Iar celor mici le vor placea ouale „pentru pitici”.

Ingrediente:

– 6 cesti cu zeama de supa de legume

– 1 praz (doar partea alba si cea verde deschis)

– 2 cartofi albi de dimensiuni medii, curatati si taiati cuburi

– 1 legatura de sparanghel

– 2 cani cu buchete de broccoli, tocate mare

– 16 oua de prepelita, fierte si curatate

Mod de preparare:

  1. Incalzeste jumatate din cantitatea de supa intr-o oala mare, la foc mediu. Redu focul, adauga prazul taiat cuburi si amesteca des. Fierbe pana cand prazul se inmoaie, aproximativ 6 minute. Adauga restul de zeama de supa si cartofii, apoi adu la fierbere.
  2. Taie varfurile de sparanghel si lasa-le intregi, pentru a le folosi mai tarziu la sevire, iar tulpinile taie-le cuburi. Pune tot sparanghelul si broccoli la supa si readu la fierbere. Da focul mic si fierbe pana cand se inmoaie legumele, timp de 15-20 de minute. Ia oala de pe foc si lasa sa se raceasca un pic.
  3. Scoate varfurile de sparaghel si transfera cu grija supa intr-un blender, unde amesteca pana ce se omogenizeaza. Pune supa in castroane, garniseste cu varfurile de sparanghel si oua de prepelita si serveste.