“Suport și Consiliere pentru Sanatatea Sanului”, un proiect derulat de Asociația M.A.M.E. in sprijinul femeilor din Romania

[imagebrowser id=1811]Asociația M.A.M.E. lanseaza proiectul “Suport și Consiliere pentru Sanatatea Sanului” cu scopul de a oferi gratuit femeilor diagnosticate cu cancer de san din Romania suport, informare, consiliere medicala, consiliere psihologica şi consultanţa juridica.

Incepand de astazi, femeile din toata țara vor putea accesa www.planetaroz.ro, platforma online dedicata proiectului, un spațiu virtual de informare și interacțiune intre femei și medici, pe de o parte, și paciente și psihoterapeuți, pe de alta parte.

Depistarea precoce a cancerului de san este foarte importanta. Conform Societații Americane de Cancer, supraviețuirea la 5 ani in stadiile 0 și I este de 100%, in stadiul II de 93%, in stadiul III de 72%, iar in stadiul IV de 22%. De aceea, ne bucuram ca acest proiect incurajeaza femeile, pe cat posibil, sa se prezinte la examenele clinice la medicul de familie și, ulterior, la medicul specialist”, a declarat dr. Cornelia Nițipir, medic primar oncologie medicala, Spitalul Universitar de Urgența Elias in cadrul conferinței de presa de lansare a proiectului. Aceasta a mai precizat ca printre avantajele diagnosticarii precoce a cancerului de san se numara faptul ca se opteaza pentru terapii conservatoare, ce afecteaza mai puțin calitatea vieții, nu este nevoie intotdeauna de chimioterapie, iar tratamentul este mai puțin costisitor pentru societate.

Platforma online faciliteaza interacțiunea cu medicii

PlanetaRoz.ro informeaza femeile despre tot ceea ce inseamna prevenția, diagnosticul, simptomele și tratamentul cancerului de san. Mai mult decat atat, ele pot intra in contact cu medicii colaboratori ai proiectului, specialiști de renume din domeniul oncologiei și alte domenii complementare prin intermediul interviurilor realizate in colaborare cu aceștia. De asemenea, accesand modulul de CHAT implementat pe platforma, vor putea discuta in timp real cu consilierii Asociaţiei M.A.M.E. care vor prelua intrebarile lor, le vor transmite catre medici şi vor reveni cu un raspuns in cel mai scurt timp.

Maria Culescu, președintele Asociației M.A.M.E. și inițiatoare a proiectului “Suport și Consiliere pentru Sanatatea Sanului” a declarat in cadrul evenimentului de lansare motivația care a stat la baza demararii acestui proiect: “Sunt un fost bolnav de cancer şi știu cat de șocant este momentul diagnosticarii, cu atat mai mult cu cat fiecare dintre noi traim cu iluzia ca noua nu ni se poate intampla. Nu știi unde sa mergi și cui sa te adresezi, astfel incat sa te ajuți, sa devii din nou sanatos. Platforma online are tocmai aceasta calitate, de a orienta și de a consilia femeile catre medicul potrivit, catre analizele necesare, catre calea spre vindecare. Femeile pot solicita aici orice informație, iar medicii le vor raspunde, prin intermediul consilierilor asociației.

In cadrul proiectului, femeile pot beneficia de terapie psihooncologica gratuita

In cadrul unor studii de specialitate este amintit faptul ca pierderea unui san echivaleaza cu pierderea unei rude de gradul I din punctul de vedere al impactului psihologic. Acest lucru modifica dispoziția psihica și poate determina apariția depresiei, afectand semnificativ calitatea vieții”, a declarat dr. Dragoș Zamfirescu, medic primar chirurgie plastica, estetica și microchirurgie reconstructiva, Clinica Zetta din București. In completarea sa, psihoterapeutul Sabina Strugariu, membru al Asociației Romane de Psihooncologie, a declarat ca “diagnosticul și tratamentul cancerului de san aduc foarte multe schimbari de ordin fizic, psihic, comportamental și chiar profesional. Consilierea psihologica a acestor femei este foarte importanta deoarece le poate imbunatați calitatea vieții și le poate spori aderența la tratament.

In acest sens, Asociația M.A.M.E., prin proiectul “Suport și Consiliere pentru Sanatatea Sanului”, ofera ședințe de psihoterapie gratuita, individuale și de grup, atat online, prin intermediul platformei PlanetaRoz.ro, cat și frontal, la sediul asociației.

Medici de referința, colaboratori ai proiectului

Demersul Asociației M.A.M.E. este sprijinit de medici de renume din domeniul cancerului de san şi de specialişti din alte domenii complementare. Lista completa a acestora poate fi vizualizata pe www.planetaroz.ro.

Conferința de presa pentru lansarea proiectului a avut loc in data de 11 iunie 2014 şi face parte dintr-un șir de evenimente dedicate informarii cu privire la cancerul de san ce vor avea loc pe durata derularii proiectului.

“Suport și Consiliere pentru Sanatatea Sanului” este un proiect inițiat de Asociația M.A.M.E. in parteneriat cu AVON Romania și ING Asigurari de Viața.

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare