Testiculul necoborat la baietei

Testiculul necoborat la baietei

0
baietel mama (www.kylehitchcockblog.com)

baietel mama (www.kylehitchcockblog.com)Te pregatesti sa devii mamica de baietel? Cu siguranta o serie de informatii legate de dezvoltarea sexuala a acestuia iti sunt absolut necesare. Inca din luna a opta de sarcina, testiculele bebelusului vor cobori incet in scrot. Daca acest lucru nu se intampla bebelusul este diagnosticat cu Criptorhidie, o grava problema medicala cu care se confrunta mai mult de 5% dintre bebelusii nascuti prematuri sau cei cu o greutate necorespunzatoare la nastere.

Ca regula generala, testiculele la baietei coboara in scrot pana la varsta de 3 luni. Daca se observa o intarziere a coborarii lor mai tarziu de primele 6 luni se va recomanda un consult medical de specialitate si tratament medical.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Imediat dupa nastere, medicul pediatru va putea observa o asemenea problema la nou-nascut si va putea stabili un diagnostic in acest sens. In cazul in care pe parcursul primelor luni de viata bebelusului nu ii vor cobori testiculele in scrot i se va recomanda mamei o vizita la chirurg sau la urolog. De asemenea, studierea antecedenetelor familiale este deosebit de importanta intrucat poate fi o problema de natura ereditara.

Terapia hormonala sau chiar interventia chirurgicala dupa varsta de 9 luni este obligatorie in cazul in care bebelusul a depasit varsta de 6 luni, iar testiculul nu i-a fost coborat. Senzatiile dureroase pot insoti aceasta problema destul de delicata ca urmare a torsionarii testiculului ramas necoborat.

Daca se observa ca testiculul necoborat este localizat mai sus in abdomen, se vor recomanda doua interventii chirurgicale de coborare pentru siguranta reusitei operatiei. Interventiile chirurgicale sunt recomandate a se face intre 9 si 15 luni, la varste destul de fragede. Daca medicii vor observa un testicul necoborat cu malformatii, acestia il vor extirpa complet si  nu il vor mai cobori in scrot pentru a preintampina cancerul testicular la cel mic, mai tarziu.

Daca bebelusul tocmai a trecut printr-o asemenea interventie, trebuie:

  • Sa observi orice inrosire sau infectie a locului operat;
  • Sa il feresti de eventuale lovituri in acel loc;
  • Sa observi daca testiculul a parasit sau nu scrotul si sa anunti de indata medicul chirurg pentru a se recurge la o noua interventie chirurgicala;
  • Dupa 6 saptamani sa mergi la o noua vizita medicala pentru a te asigura ca totul este in ordine.

Purtarea unei cupe protectoare in acea regiune este obligatorie pentru a-l feri pe cel mic de eventualele lovituri in acel loc. Tratamentul de dupa operatie recomandat de medic este obligatoiu pentru a-l feri pe cel mic de infertilitate la maturitate.
Fara comentarii

Lasa un comentariu