Top alimente necesare pentru sanatatea oculara a copilului tau

Top alimente necesare pentru sanatatea oculara a copilului tau

0

copil mananca brocolliSimtul vazului este important pentru sanatatea oricui, in mod special pentru cea a unui copil. Pentru mentinerea unei sanatati oculare perfecte este indicat ca alimentatia copilului sa cuprinda multe vitamine si minerale.

Vitaminele C si E, beta carotenul, sulful si luteina sunt elemente nutritive importante pentru sanatatea intregului organism, dar si pentru imbunatatirea vederii copilului. In ultima perioada, problemele oculare isi fac aparitia din ce in ce mai des. Tocmai de aceea, parintii vor trebui sa coreleze alimentatia cu nevoia de vitamine a organismului.

Iata alimentele necesare pentru sanatatea oculara a copilului:

  • somon – pestele bogat in acizi grasi Omega 3 are un rol esential in imbunatatirea vederii copilului. Acesta previne degenerarea musculara oculara care poate conduce in timp la pierderea vederii.
  • spanacul – continutul sau crescut de luteina contribuie la sanatatea globului ocular, imbunatatindu-i circulatia.
  • brocolli – are un continut crescut de vitamina C si luteina, importante pentru sanatatea vizuala a copilului.
  • nucile – cu un continut mare de acizi grasi Omega 3, dar si de vitamina E, acestea sunt esentiale pentru sanatatea copilului tau.
  • morcovi – morcovii sunt o sursa inepuizabila de beta caroten, un puternic antioxidant responsabil pentru sanatatea corneei. Introducerea morcovului in alimentatie contribuie la o vedere clara atat in timpul zilei, cat si noaptea. Tocmai de aceea, introduceti acest aliment atat in supe, cat si in stare cruda in mesele copilului.
  • cartofii – alaturi de morcovi si cartofii contin betacaroten. Acestia sunt alimente usor de tolerat, putand fi introdusi usor in hrana oricarui copil.
  • oul – indiferent de forma in care este preparat, acesta este bogat in luteina, contribuind astfel la sanatatea ochiului copilului. Chiar daca trebuie consumat cu atentie datorita continutului sau bogat in colesterol, oul nu trebuie sa lipseasca din hrana copilului.
  • usturoiul – continutul sau crescut de sulf ajuta la sanatatea cristalinului.