Trezitul de dimineata pentru micul scolar

Trezitul de dimineata pentru micul scolar

0
fetita care doarme (http://3.bp.blogspot.com)

fetita care doarme (http://3.bp.blogspot.com)Primul an de gradinita sau primul an de scoala reprezinta o perioada de acomodare destul de dificila pentru cel mic.

Trezitul de dimineata devine un obicei suparator pentru cel mic, de cele mai multe ori inainte de a se imbraca pentru scoala sau gradinita cel mic incepand sa planga cateva minute bune. De aceea, este indicat sa incerci sa iei in calcul cateva masuri pentru a-l determina sa se obisnuiasca.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Potrivit specialistilor, este indicat sa incerci sa il trezesti cu un sfert de ora mai devreme decat ora la care cel mic ar trebui sa se imbrace. Chiar daca acesta nu se va da jos imediat din pat, avand ceva timp sa se acomodeze si sa mai leneveasca, in timp, devine un obicei destul de benefic sanatatii acestuia evitand ridicatul brusc din pat. Medicii sunt de parere ca micutul are nevoie de cateva minute pentru ca organismul sa isi reia functiile normale, iar creierul sa se poata obisnui cu noile activitati.

Tinuta va trebui sa fie aleasa de seara in asa fel incat sa nu se piarda timp in fata sifonierului. In cazul in care copilul este destul de mare sa poata face o selectie asupra imbracamintei pe care doreste sa o poarte, da-i voie sa isi aleaga tinuta preferata.

De asemenea, pachetelul cu mancare al micutului va trebui pregatit si impachetat la fel ca si in cazul hainutelor inca de seara, marind astfel timpul pe care cel mic sa il poata petrece in pat, dormind. Cu toate acestea, indiferent daca ii este foame sau nu incearca sa il convingi ca trebuie sa isi ia micul dejun, un obicei alimentar esential pentru sanatatea sa. In acest fel cel mic va putea avea mai multa energie si o capacitate de concentrare destul de mare la scoala. Hrana de dimineata va trebui alcatuita dintr-un meniu usor – lapte, pu fiert, salate de legume, unt cu dulceata, ceai, cereale. Fortandu-l sa ia micul dejun cel mic isi va regla in viitor organismul sa dejuneze destul de matinal.
Fara comentarii

Lasa un comentariu