Uluitor! Pilula de a doua zi nu produce efecte in cazul persoanelor...

Uluitor! Pilula de a doua zi nu produce efecte in cazul persoanelor supraponderale

0
pilule

pilule-2

Picture 1 of 2

Pilula de a doua zi nu produce efecte in cazul persoanelor supraponderale, considera cercetatorii.

Nu putine sunt femeile care apeleaza la contraceptia de urgenta, utilizand pilula de a doua zi, ferindu-se astfel de o sarcina neasteptata. Potrivit unor cercetari destul de recente, pilula de a doua zi continand substanta levonorgestrel nu este indicata in cazul persoanelor supraponderale.

Mai exact, femeile care au o greutate mai mare de 79 de kilograme nu o vor putea utiliza intrucat aceasta nu poate preveni sarcina. Nici cele cu o greutate cuprinsa intre 74  si 79 de kilograme nu sunt tinute la adapost, intrucat sansele de contraceptie sunt foarte reduse si in cazul lor.

Karina Gajek, purtătoarea de cuvânt a HRA Pharma considera ca pilula de a doua zi nu este recomandata pentru femeile cu o greutate mai mare, marirea dozajului substantei levonorgestrel nefiind una dintre solutiile recomandate in astfel de cazuri. Potrivit ei, persoanele supraponderale vor putea evita astfel de “accidente” urmand indicatiile medicului specialist obstretician in aceasta privinta, recomandandu-li-se o alta metoda de contraceptie, mult mai sigura si eficienta.

In prezent, statisticile arata ca 24% dintre femei au folosit macar o data o astfel de masura de contraceptie, fiind una dintre optiunile de “urgenta”. Mai inainte de a recurge la astfel de variante este indicat sa consultati medicul specialist si sa aflati exact ceea ce vi se potriveste.

Chiar daca pilula de urgenta este destul de folosita, in realitate medicii nu recomanda administrarea acesteia decat in situatii de urgenta intrucat concentratia hormonala este destul de mare si poate cauza reactii adverse destul de neplacute.

Articole similare