Vaccinul antihepatic B – imunizarea nou-nascutului in fata hepatitei B

Vaccinul antihepatic B – imunizarea nou-nascutului in fata hepatitei B

Vaccin 1

vaccin-1

Picture 1 of 2

Imediat dupa nastere, fiecarui nou-nascut i se vor administra o serie de vaccinuri pentru imunizarea organismului lor atat de fragil. Vaccinul antihepatic B este un vaccin care se efectueaza in mod obligatoriu fiecarui nou-nascut imediat dupa nastere, avand ca scop ocrotirea acestuia in fata virusului hepatitei B.

Vaccinul antihepatic B are drept scop imunizarea nou-nascutilor in fata virusului hepatitei de tip B. Protectia oferita de acest vaccin este una extrem de mare intrucat hepatita de tip B este o afectiune a ficatului extrem de serioasa care poate determina uneori decesul nou-nascutului.

Transmiterea hepatitei B se face pe calea sangelui, sexuala, dar si pe cale perinatala – de la mama la nou-nascut in timpul nasterii vaginale.

Potrivit medicilor, riscul transmiterii nou-nascutului a hepatitei B  de la mama purtatoare este unul extrem de mare, marea majoritatea a acestui tip de infectie fiind contactata in timpul nasterii.

De aceea, administrarea vaccinului antihepatic B are ca scop protejarea si imunizarea nou-nascutului atat dupa nastere, cat si pe un termen mai lung. In acest fel, nou-nascutul va evita consecintele severe ale infectarii cu hepatita de tip B.

Foto: http://imedicina.info / http://www.infomm.ro