Vaccinul împotriva COVID-19 are şanse mari să nu funcţioneze la vârstnici

Viitorul vaccin împotriva COVID-19 s-ar putea să nu dea rezultate foarte bune în cazul persoanelor în vârstă, cele care prezintă cel mai ridicat risc de a muri din cauza bolii, spun oamenii de ştiinţă britanici.

Cercetătorii precizează că trebuie luate măsuri pentru protejarea persoanelor vârstnice deoarece viitorul vaccin s-ar putea să nu-i protejeze de infectare. Vaccinarea trebuie să vizeze anumite grupuri de persoane pentru ca în acest fel să fie protejaţi cei cu adevărat vulnerabili.

Oamenii de știință au explicat că oferind vaccinul antigripal nazal copiilor care, de cele mai multe ori nu fac forme severe de gripă, se protejează de fapt bunicii. De asemenea, prin imunizarea lucrătorilor din domeniul sănătăţii şi serviciilor de îngrijire, se protejează în primul rând persoanele în vârstă care au cel mai mult contact cu aceştia.

Vaccinul îi va ajuta pe cei tineri, iar aceştia nu îl vor transmite mai departe către persoanele vârstnice. De precizat că vaccinul nu va ajuta în mod direct grupul persoanelor vârstnice.

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare