Vaccinul impotriva tuberculozei inca absent

Vaccinul impotriva tuberculozei inca absent

0

Desi in Romania exista o adevarata cursa a imbolnavirilor cu TBC, zilnic fiind inregistrata o medie de circa 80 de bolnavi, reprezentantii Ministerului Sanatatii nu pot raspunde cu certitudine care va fi data exacta in care vaccinul BCG cum este denumit medical, sau cel impotriva tuberculozei va putea fi repus pe piata.

Desi numai in capitala se nasc zilnic sute de copii acestia nu vor putea fi imunizati impotriva acestei afectiuni destul de periculoase la adresa vietii acestora, zilnic inregistrandu-se decesul a circa 7-8 persoane, bebelusii sunt lasati sa plece pe portile maternitatii fara nici o urma de responsabilitate din partea celor abilitati.

Indicatii de genul: “sa nu intre in contact cu personae care au suferit sau sufera de aceasta boala” sunt oare suficiente atunci cand vine vorba de sanatatea bebelusului tau?

Desi criza vaccinului impotriva tuberculozei a aparut de luni bune in maternitatile din Romania, se pare ca inca nu se poate sti o data exacta cu privire la aparitia acestui vaccin in spitale. Un lucru destul de dramatic intrucat viata micutilor poate fi pusa in pericol in orice moment datorita gradului ridicat de poluare a mediului in care ne gasim. Desi reprezentantii medicali spun ca acest vaccine poate fi facut pana la implinirea varstei de 10 luni, noi punem intrebarea: oare va avea aceeasi eficienta ca atunci cand trebuia facut in primele zile de dupa nastere?

Desi un vaccin obligatoriu si gratuit datorita riscului ce putea sa il combata se pare ca nu se poate procura nici din farmaciile romanesti de catre parinti intrucat Institutul ce trebuia s ail procure nu si-a deschis inca portile, uitand parca retetele de fabricatie.

Articol realizat de Tatiana Tuţă