Varicela in timpul sarcinii

Varicela in timpul sarcinii

In sarcină, orice femeie gravida trebuie sa stie sa se fereasca de anumite pericole ce pot pune in pericol starea de sanatate a acesteia. De aceea, trebuie sa evite zonele contagioase, locurile unde sunt suficiente persoane bolnave de raceala sau gripa, persoanele cu boli cu transmitere sexuala.

Totodata, evitarea copiilor bolnavi de varicela este absolute necesara, aceasta aducand un risc crescut pentru dezvoltarea intrauterine a bebelusului. Cu toate acestea, multe femei intra in contact cu astfel de personae, nestiind ca se pot infecta cu o astfel de boala.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Odata contactata boala poate debuta destul de sever, prin eruptii pe piele sau poate fi asimptomatica.

Daca totusi, nu sunteti sigura de infectarea cu varicela, adresati-va medicului pentru efectuarea unui set de analize care sa lamureasca o astfel de problema. Infectia cu varicela este periculoasa pentru bebelus numai daca aceasta a fost contactata in timpul perioadei de sarcina. Daca ati luat varicela inainte de sarcina, bebelusul nu va fi expus nici unui risc. Pentru o mai buna claritate a momentului in care v-a fost transmisa varicela este necesar a se efectua un test de aviditate la Institutul Cantacuzino. Acesta va va lamuri exact cu privire la momentul transmiterii catre dumneavoastra a varicelei.

Odata transmisa, va afecta copilul in primele douazeci de saptamani de sarcina, intr-o proportie de pana la 2%. Asadar, este o probabilitate destul de mica. Exista si cazul in care gravida are tratament cu imunoglobuline care va reduce riscul infectarii fatului.

Dupa saptamana 20 de sarcina riscul este mai mic, intrucat copilul nu va fi afectat pana la momentul nasterii.

Un alt factor de risc poate fi determinat de faptul ca aceasta poate contacta varicela in cu o saptamana inainte de nastere, continuand o luna dupa nastere. In acest mod, varicela va fi transmisa bebelusului nou-nascut care va fi serios infectat dupa nastere.

Asadar, prudenta in perioada de sarcina, dar si in preconceptie poate ajuta la o buna stare de sanatate atat pentru mama, cat si pentru copil.
Fara comentarii

Lasa un comentariu