Viata de cuplu dupa nastere

Viata de cuplu dupa nastere

0

La cateva saptamani dupa nastere esti o mama fericita si implinita, complet dedicata copilului tau. Ce-i drept, oboseala isi spune cuvantul, iar trupul tau, cel dinainte de sarcina, nu mai este asa cum il stiai. In aceste conditii n-ai niciun chef sa faci dragoste, iar acest lucru este normal.

In primul rand nu trebuie sa te invinovatesti. Reaprinderea dorintei necesita timp, care variaza de la cupu la cuplu. Va trebui sa depasesti cateva etape inevitabile, sa le traiesti si sa le accepti. Cu ajutorul partenerului tau vei regasi placerea iubirii fizice, aceeasi care a stat la baza conceperii copilului vostru.

Confrunta-ti durerile si temerile

Scaderea brusca a nivelului de hormoni, gradul de constientizare al responsabilitatilor, lipsa de somn, efortul depus in timpul travaliului, epiziotomia sau cezariana, pierderile de sange, toate ti-au transformat corpul si nu poti face nimic.

Daca ai suferit o operatie de epiziotomie este normal sa-ti fie teama de durere in timpul actului sexual. Retine ca este nevoie de aproximativ o luna pentru ca durerea din timpul actului sexual sa dispara complet.

Daca ai nascut prin cezariana abia dupa 6 saptamani poti sa-ti reiei viata sexuala. Pe parcursul primelor saptamani, contactul poate fi dureros deoarece vaginul nu este lubrifiat. Asa ca foloseste un gel lubrifiant pentru a atenua acest disconfort dureros.

Iesi din fuziunea mama-copil

Tu stai toata ziua acasa cu cel mic, iar universul tau se invarte in jurul nevoilor lui. Relatia mama-copil este unica, de neinlocuit si este absolut firesc sa fie asa. Nasterea nu este suficienta pentru a separa cele doua organisme unite timp de noua luni. Pentru micutul tau, tu si cu el sunteti o singura persoana, deoarece abia in jurul varstei de 8 luni el devine constient de sine. Tu, adica adultul din aceasta relatie, trebuie sa depasesti incet, dar sigur, aceasta faza, in ciuda bucuriei pe care ti-o da aceasta fuziune. Avantajele vor fi pentru toate partile:

  • in primul rand ii vei da copilului tau oportunitatea de a-si dezvolta autonomia;
  • tu iti vei recastiga statutul de femeie;
  • tatal isi va gasi in cele din urma locul si nu se va mai simti exclus.

sursa foto: essentialbaby.com.au

Articole similare