Viata sexuala dupa epiziotomie

Viata sexuala dupa epiziotomie

0

Daca ai suferit o operatie de epiziotomie in timpul nasterii, este normal ca in prima zi sa fii amortita. Dar apoi, incetul cu incetul, iti vei reveni in simtiri, iar pentru inceput vei avea o senzatie neplacuta si dureroasa. Probabil ca te vei gandi cu groaza la reluarea activitatii sexuale, si este perfect de inteles. Afla din articolul de mai jos cand poti sa-ti reiei activitatea sexuala dupa o operatie de epiziotomie.

couple-in-bed-after-sex

Picture 1 of 2

Trebuie sa lasi sa treaca cel putin o luna de zile pana sa poti sa-ti reiei viata sexuala normala. Dupa o epiziotomie 80% dintre femei declara ca raporturile sexuale au fost dureroase. Aceste raporturi dureroase dureaza cateodata câteva luni pana cand totul revine la normal. Inceputul penetrarii este cel mai dureros moment si nu penetrarea profundă. Folositi un gel vaginal pentrulubrifiere și alegeți o poziție în care sexul nu afectează în mod direct cicatricea de epiziotomie. Cateva perne plasate sub fundul tau, iti vor tine bazinul inclinat in asa fel incat se va limita presiunea asupra cicatricei.

Este normal ca timp de cateva saptamani sa persiste o jena la fiecare contact sexual. Dacă durerea persistă mai mult de trei săptămâni si este pulsativa, ia legatura cu medicul tau ginecolog, care te va sfatui in legatura cu masurile ce se impun. Daca reluarea activitatii sexuale se face prea rapid, durerea se va face imediat resimtita. De accea este foarte important sa asteptati cat timp e nevoie, deoarece durerea pe care o resimti in timp ce faceti dragoste poate inhiba dorinta, sa diminueze excitarea si sa reduca placerea.

Articole similare