Violenta scolara

Violenta scolara

0
violenta la scoala

violenta-in-scoala-2

Picture 1 of 2

Tot mai multe jurnale de stiri cuprind evenimente violente in scoala. De la elevii de gimnaziu si pana la cei de liceu, violenta ca forma de agresivitate fizica si verbala insoteste mediul scolar.

Cu toate ca elevii de la gimnaziu par mai plapanzi si mai inocenti, in realitate aceasta forma de violenta scolara isi pune mult mai mult amprenta pe conduita scolarilor comparativ cu elevii de la liceu.

De cele mai multe ori elevii mai mici cad prada violentei elevilor mai mari. Acestia sunt agresati fizic sau verbal, loviti, bruscati fara a fi luate masuri impotriva acestora de catre conducerea scolilor.

Cu toate acestea, violenta scolara reprezinta una dintre realitatile afirmate ale invatamantului romanesc. De la violentele verbale, ironii, precum si folosirea unui limbaj mult mai vulgar si pana la violenta fizica – toate fac parte din cele mai neplacute evenimente care se petrec in scolile romanesti, punand in pericol siguranta sau chiar viata elevilor care ii cad prada.

De regula, violenta scolara apare ca urmare a unui comportament nedemn, lipsei educatiei din mediul familial, mass-mediei sau pur si simplu problemelor de zi cu zi. Anturajul se subclaseaza si el in categoria cauzelor violentei in mediul scolar.

Foto: http://www.adevarul.ro