15 maternitati din Romania, dotate cu echipamente medicale in campania “Grija pentru copii“

[imagebrowser id=1724] Din dorinta de a contribui la ingrijirea copiilor nascuti prematur, in 2013 Dorna s-a alaturat Asociatiei Salvati Copiii, dezvoltand campania “Grija pentru copii”. Astfel, am ajutat la dotarea a 15 maternitati din Romania cu echipamente de specialitate. Initiativa continua şi anul acesta sub sloganul “Impreuna dam speranta copiilor nascuti prematur!”

In Romania, 1 din 10 copii se naşte prematur şi are nevoie de ingrijire speciala inca din prima ora de viata, ceea ce necesita echipamente medicale performante şi medici specializati.

Copiii nascuti prematur au nevoie de toata grija și atentia noastra, aşa cum au nevoie de cadre medicale specializate şi echipamente performante. Dotarea celor 15 maternitati in cadrul campaniei desfaşurate anul trecut reprezinta un prim pas al brandului Dorna in sustinerea nou-nascutilor prematur. Campania “Grija pentru copii” continua şi in 2014, cu scopul de a dota maternitatile din Romania cu echipamente medicale de specialitate. Nu am fi reuşit acest demers fara ajutorul partenerilor noştri, Asociatia Salvati Copiii, dar şi al consumatorilor care s-au alaturat initiativei,” a declarat Raluca Vlad, Brand Manager Dorna.

In Bucureşti, trei maternitati au primit echipamente medicale de specialitate. Maternitatea Bucur a fost echipata cu un incubator performant, Maternitatea Filantropia, cu un ventilator neonatal, iar Maternitatea Polizu a primit o masa de reanimare. Aceste echipamente medicale vin in sprijinul celor peste 3500 de cazuri de naşteri inregistrate anual in fiecare dintre aceste maternitati.

In tara, 12 unitati medicale au fost dotate cu aparatura medicala performanta, in functie de necesitatile sectiilor de neonatologie. De exemplu, Spitalul Judetean de Urgenta Caraş-Severin a fost echipat cu un incubator şi un monitor de functii vitale, Spitalul Judetean din Constanta, cu un set laringoscop, 4 Pulsoximetre şi 40 de senzori neonatali, iar maternitatile din Hunedoara, Botoşani şi Sibiu au primit cate un incubator de terapie intensiva. Lista completa a maternitatilor dotate in cadrul campaniei “Grija pentru copii” este disponibila pe site-ul www.grijapentrucopii.ro.

„Scopul nostru este sa reușim sa modernizam toate maternitatile din tara, astfel incat micutii veniti pe lume inainte de termen sa se poata bucura, și ei, de dreptul la viata. Pentru aceasta, insa, avem nevoie de sprijin constant din partea oamenilor şi companiilor, și multumim din nou pe aceasta cale Dorna, care, prin suportul oferit, ne-a ajutat sa dublam numarul echipamentelor donate. Aceste donatii se cuantifica in vieti umane, astfel ca, prin programul nostru national de dotare a maternitatilor, contribuim la salvarea copiilor nascuti prematur”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Preşedintele Executiv al Organizatiei Salvati Copiii.

In 2014, Dorna a extins promisiunea de sustinere a copiilor nascuti prematur și catre mamici, creand in premiera proiectul denumit “Fereastra de Speranta”, implementat in Maternitatea Polizu, din București. Geamul care desparte camera de aşteptare de salonul de terapie intensiva in care se afla nou-nascutii prematur a devenit suport al mesajelor de sustinere trimise de mii de romani mamelor care aşteapta sa işi vada bebeluşii. Acestea petrec, in medie, aproximativ 10 minute pe zi cu micutii lor, in rest este doar aşteptare.

„In numele corpului medical din maternitatile care au primit echipamente de specialitate, le multumesc initiatorilor acestei campanii. De asemenea, multumesc şi in numele parintilor şi copiilor care au beneficiat şi vor beneficia de aceste echipamente. Este un gest care ne da speranta de viata sanatoasa pentru copiii nascuti prematur din Romania. Este impresionant ca exista preocupare in ceea ce priveşte ingrijirea celor mai mici copii, a familiilor lor şi este un ajutor important in munca personalului medical. Multumim pentru reuşita și speram sa continuam impreuna!”, a declarat prof. doctor Silvia Stoicescu, şef sectie neonatologie Maternitatea Polizu.

Despre Dorna și copiii nascuti prematur

In Romania, conform datelor statistice oferite de Ministerul Sanatatii, prin Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului (IOMC) „Alfred Rusescu”, unul din zece copii se naşte prematur, avand nevoie de atentie speciala chiar din prima ora de viata.

Naşterea inainte de termen ii lasa bebeluşului mai putin timp pentru dezvoltarea şi maturizarea intrauterina, printre consecinte numarandu-se greutatea scazuta la naştere şi riscul crescut de aparitie a afectiunilor medicale, inclusiv respiratorii, digestive sau oftalmologice.

Apa reprezinta 79% din corpul unui bebeluș, ajuta la digestie, la absorbtia alimentelor, regleaza temperatura corpului și circulatia sangelui, transporta nutrientii și oxigenul catre celule și elimina toxinele. Apa este al doilea element vital dupa oxigen, iar hidratarea corespunzatoare reprezinta o conditie de baza pentru mentinerea sanatatii organismului.

Dorna Izvorul Alb este recomandata atat in alimentatia zilnica a femeilor insarcinate, cat și a proaspetelor mamici care alapteaza, datorita continutului scazut de sodiu. In plus, este ideala pentru pregatirea hranei bebelușilor și hidratarea lor zilnica.

Despre Compania Coca-Cola

Compania Coca-Cola este cea mai mare companie de bauturi racoritoare din lume, ce le ofera consumatorilor peste 500 de marci de bauturi racoritoare carbogazoase şi necarbogazoase. Pornind de la Coca-Cola, recunoscuta ca fiind una dintre cele mai valoroase marci din lume, portofoliul companiei cuprinde branduri in valoare de 16 miliarde de dolari, printre care se numara Diet Coke, Fanta, Sprite, Coca-Cola Zero, apa vitaminizata, Powerade, Minute Maid, Cappy, Simply, Georgia şi Del Valle.

La nivel global, compania Coca-Cola este furnizorul numarul 1 de bauturi carbogazoase, cafea ready-to-drink şi sucuri de fructe şi nectaruri. Avand cea mai mare retea de distributie de bauturi racoritoare din lume, consumatorii din peste 200 de tari se bucura de bauturile companiei, consumul depaşind 1,9 miliarde de portii pe zi.

Avand in vedere angajamentul sau de dezvoltare a unor comunitati durabile, compania noastra este centrata pe initiative care contribuie la protejarea mediului inconjurator şi conservarea resurselor, incurajarea unui stil de viata activ şi echilibrat, crearea unui mediu de lucru sigur pentru angajatii noştri şi promovarea dezvoltarii economice a comunitatilor unde ne desfaşuram activitatea. Impreuna cu partenerii noştri de imbuteliere, suntem in top 10 angajatori, avand peste 700.000 de angajati care fac parte din Sistemul Coca-Cola.

In Romania, ca in toate tarile in care işi desfaşoara activitatea, Coca-Cola detine şi functioneaza pe baza unui sistem propriu, incluzand toate verigile necesare producerii şi distributiei produselor catre consumatori. In Romania, Sistemul este format din Coca-Cola Romania (filiala a The Coca-Cola Company, proprietarul marcilor inregistrate) şi partenerul sau, Coca-Cola Hellenic (CCH) Romania, care imbuteliaza şi distribuie produsele Coca-Cola sub licenta The Coca-Cola Company in Romania.

Pentru mai multe informatii legate de companie va rugam sa vizitati site-ul www.thecoca-colacompany.com, blogul www.coca-colablog.com sau sa ne urmariti pe Twitter la adresa www.twitter.com/CocaColaCo şi LinkedIn, la adresa www.linkedin.com/company/the-coca-cola-company.

Salvati Copiii Romania este membru al Save the Children International, cea mai mare organizatie independenta din lume care promoveaza drepturile copilului.

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare