171 de proceduri de fertilizare in vitro prin programul national

171 de proceduri de fertilizare in vitro prin programul national

gravida (www.utilecopii.ro)

gravida (www.utilecopii.ro)In perioada iulie-noiembrie 2011, 761 de cupluri au depus dosare pentru a beneficia, gratuit, de o procedura de fertilizare in vitro in cadrul Programului de fertilizare in vitro si embriotransfer lansat în acest an de catre Ministerul Sanatatii.

Dintre cele 761 dosare depuse, un număr de 579 de dosare au fost aprobate, iar 171 de proceduri au fost deja efectuate în cele 8 clinici inscrise in program.
Anul acesta, Ministerul Sanatatii a lansat, in premiera, Programul de fertilizare in vitro si transfer embrionar. Bugetul programului este de 4 milioane de lei. Ministerul Sanatatii va sustine financiar o singura procedura de FIV, in doua etape:

  • 4.920 lei dupa realizarea procedurii de fertilizare ( prelevarea ovocitelor prin punctie foliculara; recoltarea spermei si procesarea acesteia; inseminarea ovocitelor;  transferul embrionar)
  • 1.230 lei după confirmarea finalizarii procedurii FIV/ET cu o sarcina, urmata de nastere.
Un numar de 8 clinici din Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara, Brasov si  Sibiu au fost admise, pana la aceasta data, pentru a derula programul Ministerului Sanatatii. Lista unitatilor care se pot inscrie in program ramane deschisa.
Programul MS va continua si in anul 2012. Acesta va fi extins prin includerea a  incă 2 clinici de specialitate din Bucuresti si Craiova.Fara comentarii

Lasa un comentariu