Aspermia si cauzele ei

Aspermia si cauzele ei

0
cuplu (http://1.bp.blogspot.com)

cuplu (http://1.bp.blogspot.com)Ori de cate ori partenerul de cuplu se confrunta cu lipsa lichidului seminal, acesta este suferind de aspermie.

Aspermia reprezinta absenta lichidului seminal, ceea ce va genera infertilitatea masculina. De asemenea, in cazul in care sperma capata un miros neplacut sau este modificata ca aspect va puteti confrunta cu aceasta afectiune, frecventa la unii barbati.

Cauzele aspermiei sunt destul de numeroase. Le putem enumera doar pe cele mai frecvente dintre ele – blocarea canalului transportator al spermei la prostata, precum si absenta spermei din testicule. Cu asemenea probleme barbatul se poate naste sau poate fi chiar el factorul determinant al unei asemenea probleme prin demararea procedurii de vasectomie.

Cu toate acestea, aspermia nu ii cauzeaza prea mult barbatului activ sexual. Acesta poate ejacula si poate atinge orgasmul destul de repede, insa nu va fi capabil sa conceapa prin fecundarea ovulului feminin.

Pot exista cazuri de aspermie psihogenica prin care barbatul sa nu poata ejacula si nici sa atinga orgasmul. Insa, pot prelungi destul de mult durata actului sexual, ceea ce va determina o multumire a partenerei.

De regula, aspermia se trateaza fie medicamentos, fie chirugical in cele mai multe cazuri.