24 de povesti in asteptarea Craciunului la Curtea Veche Publishing

24 de povesti in asteptarea Craciunului la Curtea Veche Publishing

0

17ilustratie

Picture 1 of 2

Pentru ca se apropie sarbatorile de iarna, iar cei mici așteapta deja vacanta și pe Moș Craciun, in luna decembri, Curtea Veche Publishing va ofera „24 de povesti in asteptarea Craciunului. Povesti celebre istorisite de Anne Lano.”

De pe 1 pana pe 24 decembrie, copiii vor descoperi in fiecare zi cate o poveste sau o legenda celebra in lumea intreaga. „24 de povesti in asteptarea Craciunului” este o carte magica in care sunt adunate marile basme din folclorul international, dar si celebrele povesti ale lui Hans Christian Andersen, Charles Dickens sau ale Fratilor Grimm, insotite de ilustratii vii si stralucitoare.

Cartea poate juca rolul unui calendar magic, cu povești, cu ajutorul caruia copiii pot numara zilele ramase pana la Ajunul Craciunului. Rasfoind-o, micii cititori vor descoperi cum a aparut legenda primului brad de Craciun, cu ce se ocupa spiridusii sau care este legenda Sfantului Nicolae. Copiii pot afla ce hotarare a luat cantaretul din Hamelin, la cine au ajuns sabotii fermecati ai lui Mos Craciun sau destinul pe care l-a avut Ochi de Stea. Cum petrec trolii sarbatoarea de Craciun, ce daruri au adus magii si ce anume spun clopotele cand bat?

Intre copertele cartii ne putem intalni cu personaje de neuitat, cum ar fi batranul Scrooge, Spargatorul de Nuci, Fetita cu chibrituri, Cantaretul din Hamelin, Kastanka, cei trei Magi ori Sfantul Nicolae. Cartea „24 de povesti in asteptarea Craciunului” ne ofera 24 de povesti minunate din folclorul international, inspirate de vechi legende sau de mari scriitori, precum  Hans Christian Andersen, Fratii Grimm, Louisa May Alcott, Charles Dickens si A.P. Cehov. Iar la finalul cartii veti gasi cea mai frumoasa poveste, de citit in Ajunul Craciunului: legenda nasterii lui Iisus.

Cartea completeaza armonios colectia de carti pentru copii a editurii Curtea Veche, care contine carti illustrate si de colorat pentru cei mici (“Craciunul cu Norocel”, seria “Mandale magice”), carti scrise de autori autohtoni (“Inchide ochii! Povestea semintei” de Dumitru Radu Popa sau “Aventurile lui Riki” de Ana Maria Florea), povesti internationale clasice (“Povesti clasice pentru copii”, ”50 de povesti de adormit copiii”) si indragita colectie “Cartile copilariei”, care contine repovesitiri ale marilor opere clasice, redate pe intelesul copiilor intre 8 si 14 ani (“Peter Pan”, “Marile sperante”, “Black Beauty”, “Cei trei muschetari”, etc.). Mai mult, editura ofera si carti utile pentru dezvoltarea frumoasa a copiilor, precum “Ce se intampla cu mine?”, “Esti mai inteligent decat crezi. Un ghid al inteligentelor multiple, pentru copii” sau “Ce sa faci cand esti speriat & ingrijorat”.

Cartea este disponibila in librarii si pe www.curteaveche.ro, la 39 lei.