3 simptome deranjante care sunt de fapt semne ale unei sarcini sanatoase

Simptomele incomode ale sarcinii va pot da viata peste cap, insa unele dintre ele sunt de fapt benefice pentru tine si pentru bebelusul in crestere. 

 

Arsuri la stomac. Constipatie. Dureri de spate. Nimeni nu a spus ca a fi insarcinata este un lucru usor. Dar vestea buna este ca unele efecte secundare dure indica de fapt ca sarcina ta prospera 

Iata trei simptome enervante ale sarcinii care sunt semne ale unei sarcini sanatoase. 

Sani inflamati si mariti 

Acest simptom apare in primul trimestru de sarcina. Cresterea nivelului de estrogen si progesteron sunt cauzele. Acesta este insa un semn ca organismul se adapteaza bine sarcinii. Sanii se pregatesc in cele 9 luni de sarcina pentru a putea hrani copilul.  

Scurgeri vaginale  

Sunt normale si sunt un scut pentru bacterii. Aceasta scurgere este probabil leucoree – clara sau albicioasa. Cel mai posibil ai avut-o si inainte de sarcina. Acum este posibil ca volumul sa fie mai mare. In parte datorita cresterii nivelului estrogenului si a irigarii mai puternice cu sange a vaginului. 

Greata de dimineata 

Simptom pe care il vei intampina de asemenea in primul trimestru.  

Lupta impotriva valurilor de greata timp de saptamani poate fi de-a dreptul obsitoare. Aceste senzatii si starile de varsaturi sunt considerate parte a unei sarcini sanatoase 

Nimeni nu stie exact motivul care sta la baza starii de rau, dar expertii considera ca ar putea fi de vina o crestere rapida a hormonului gonadotropina corionica umana (hCG).  

In afara de faptul ca sunt normale, acele calatorii frecvente la baie ar putea fi benefice pentru voi si copil. Noi cercetari sugereaza ca viitoarele mame care sufera de greata sunt mai putin susceptibile unei nasteri premature.  In plus, bebelusii lor au mai putine defecte congenitale si chiar pot avea rezultate mai bune la testele de IQ.  

De asemenea, s-a sugerat ca greata si varsaturile ajuta la prevenirea gravidelor de la consumul de alimente care ar putea dauna copilului lor in primul trimestru, cand are loc dezvoltarea organelor.  

 

 

Related Posts

Comentarii

Articole recente

Categorii Populare