Cum se schimba un scutec

O serie de instructiuni pas cu pas despre schimbarea scutecului bebelusului si prevenirea iritatiilor cauzate de scutec.

Daca urmeaza sa devi parinte sau de curand s-a intamplat si este pentru primaoara, schimbarea pampersului poate fi o etapa care va oferi emotii. Nu va faceti griji; va deveni o obisnuinta destul de curand. Intre timp, cititi aceste sfaturi despre cum sa schimbati scutecul.

 

Cand este nevoie sa schimbati pampersul?

Nu va bazati pe miros ca un indiciu pentru a schimba scutecul bebelusului; poate murdari pana la 10 scutece pe zi, daca nu chiar mai mult. Este posibil sa observati ca scutecul este greu sau puteti verifica scutecul tragand centura sau piciorul pentru a vedea daca este umed sau murdar. Mai puteti verifica scutecul bebelusului inainte si dupa fiecare pui de somn. Schimbati intotdeauna scutecul imediat cand este murdar; in acest fel, bebelusul dvs. va ramane cald si uscat si veti preveni frecare si eruptii cutanate.

Unde trebuie sa-l schimbi

Ajutati-va de o comoda sau masa de infasat. Aceasta poate fi una din solutii. Totodata puteti sa apelati si la pat ori canapea nu inainte de a pune un prosop curat.

Cand va schimbati bebelusul, nu-l lasati niciodata nesupravegheat . Chiar si prin cele mai mici miscari ar putea sa-l faca sa cada. Pastrati zona de schimbare bine aprovizionata cu scutece curate, servetele si unguent pentru eruptii cutanate (cum ar fi crema cu oxid de zinc).

Pastrati o punga pentru scutece ambalata cu aceste elemente esentiale, astfel incat sa va puteti schimba copilul rapid si confortabil cand sunteti in deplasare.

Cum sa schimbi scutecul unui bebelus

 

Pentru a va schimba bebelusul, urmati pasii de mai jos:

 

 1. Aseaza-ti bebelusul pe spate. Dezbracati-l de hainutele care impiedica accesul la scutec. La aceasta varsta, body-urile sunt articole vestimentare populare; acestea contin cleme pentru acces usor la scutece.
 2. Scoateti scutecul murdar.

 

 1. Ridica-ti bebelusul in sus usor, astfel incat sa poti scoate scutecul de sub fundul lui.
 2. Folositi servetele umede speciale de bebelusi pentru a curata regiunea murdara. Stergeti intotdeauna din fata in spate pentru a evita infectia, mai ales pentru fete.
 3. Daca zona este rosie sau inflamata, calmati-o cu unguent.
 4. Asteptati sa se usuce pielea bebelusului inainte de a pune un scutec nou.
 5. Luati un pampers curat si asezati-l sub bebelus. Aduceti partea din fata in sus pe stomacul bebelusului si strangeti scaiul pentru a fixa scutecul in talie.
 6. Daca este cazul schimbati hainutele care acopereau vechiul pampers cu unele curate.

Cum puteti evita iritatia provocata de pampers

 • Verificati adesea scutecul sugarului (la fiecare doua ore) si schimbati-l
 • Curatati bine regiunea scutecelor sugarului
 • Nu utilizati servetele sau sapunuri parfumate
 • Folositi doar hainute din bumbac si aveti grija sa nu strangeti prea tare scutecul

Related Posts

Comentarii

Articole recente

Categorii Populare