5 moduri de a recrea bebelusului senzatia de uter

Primele zile ale bebelusului tau in lume sunt o trezire la viata. Viata de afara este destul de diferita de mediul acvatic confortabil al uterului. Intelepciunea conventionala spune ca un nou-nascut are nevoie de o manipulare linistita si blanda.

Provocarea este de a reproduce mediul uterin. Harvey Karp, M.D., a venit cu cinci tehnici –  pe care mamele le folosesc intuitiv. Folosirea lor impreuna este cea mai eficienta. Asa ca incepeti sa exersati!

Infasatul

Infasurarea bebelusului ca un mic burrito ii satisface dorinta de potrivire stransa a uterului. Acest truc controleaza, de asemenea, miscarile reflexe si sacadate care pot duce la plans. Infasurarea unui bebelus noaptea il poate ajuta sa doarma mai mult (asigurati-va ca nu se supraincalzeste; verificati daca gatul si urechile nu sunt transpirate).

Pozitia laterala (sau a stomacului)

Tinerea bebelusului pozitionat pe o parte sau pe stomac este calmanta. Cu toate acestea, puneti-va intotdeauna copilul sa doarma pe spate.

Zgomotul

Un shh puternic si dur este muzica pentru urechile bebelusului. Acesta imita zgomotul fluxului de sange pe care l-a auzit bebelusul in uter. Acesta este si motivul pentru care multi parinti considera ca zgomotul „zgomotului alb” al unui aspirator sau uscator de par functioneaza pentru a opri strigatele bebelusului lor.

Leganatul

Nou-nascutii sunt ca niste marinari care ajung pe uscat dupa noua luni pe mare. Linistea culcatului intr-un patut moale si nemiscat ii poate innebuni. Miscarea ritmica, viguroasa are un efect aproape hipnotic. Balansoarele automate, scaunele gonflabile, plimbarile cu masina, leganarea bebelusului sau mersul cu el sunt linistitoare.

Suptul

Oferiti-i bebelusului un mamelon, o sticla sau o suzeta pentru a suge. Elibereaza substante chimice naturale calmante in creierul bebelusului.

 

Related Posts

Comentarii

Articole recente

Categorii Populare