5 semne ca esti insarcinata (fara sa stii)

5 semne ca esti insarcinata (fara sa stii)

Cele mai multe viitoare mamici pot detecta singure ca ceva s-a schimbat in organismul lor. Nu este un al saselea simt, ci o relatie foarte buna cu propriul corp. Iata ce semne iti pot spune chiar inaintea testului de sarcina sau a ecografiei ca astepti un bebe.

 

Desi multe femei ar vrea sa isi dea seama cat mai repede de existenta unei sarcini, sigur ca aceste semnale nu sunt primite imediat ce are loc fecundarea ovulului. Primele semne incep sa fie percepute abia la o saptamana dupa implantarea acestuia in uter si apar ca urmare a schimbarilor hormonale ce au loc in organism.

 

1 Ai o stare de oboseala

Aceasta se datoreaza schimbarii metabolismului, care se regleaza deja pentru a putea sustine doua fiinte. Faptul ca „muncestiˮ si pentru dezvoltarea unui bebelus poate solicita organsimul mai mult, ceea ce duce la necesitatea de a dormi in plus. Sau de a te hrani mai mult, daca nu ai timp sa dormi. De regula, pofta de mancare este „semnul semnuluiˮ ca ai nevoie sa dormi. Pe de alta parte, si nivelul ridicat de progesteron necesar in timpul sarcinii are un efect sedativ.

2 Sanii sunt durerosi sau umflati

Sfarcurile sau sanii in intregime pot deveni mai sensibile decat de obicei, pot durea chiar. Uneori, apar umflaturi care le sperie pe viitoarele mamici, care respira usurate apoi, cand afla adevarata cauza. Venele din zona sanilor pot deveni mai vizibile, sfarcurile si areolele se pot inchide la culoare si pot avea si ele umflaturi.

3 Mergi mai des la toaleta

Mergi mai des la baie, te trezesti si noaptea, dar urinezi in cantitati mai mici? Vezica urinara este mai sensibila din cauza hormonilor secretati de embiron dupa prima saptamana de sarcina. Vezica, iritata, lasa sa se scurga cantitati chiar si mici de urina, fara sa le mai acumuleze in dose mari.

4 Te constipi sau te balonezi

Sau si una si alta. Este rezultatul schimbarilor care au loc la nivel uterin pentru a face loc fatului sa creasca si sa se dezvolte. Acest lucru preseaza pe organele interne responsabile cu eliminarea din sistemul digestiv. Initial este doar o senzatie, dar situatia se va accentua pe toata durata sarcinii.

In loc sa „stralucestiˮ, ai cosuri

Doar unele mame par a avea un ten stralucitor datorita sarcinii, de regula remarca „stralucesti de cand esti insarcinataˮ o vei primi poate ceva mai tarziu. Cosurile si acneea se numara printre simptomele precoce de sarcina si apar tot ca urmare a schimbarilor hormonale. Este posibil sa ai acnee, chiar daca nu ai avut probleme de acest gen pana acum.