6 activități distractive pentru părinți și copii

6 activități distractive pentru părinți și copii

0

Unele gratuite, altele necesitând o mică investiție, dar toate simplu de pus în practică.

 

  1. Experimentați împreună în bucătărie

 O idee deloc banală, pe care cei mici o apreciază întotdeauna. Nu scoate pe masă rețeta de cozonac sau alte preparate complicate. Începe cu rețete simple: înghețată de casă și căsuțe din turtă dulce.

 

  1. Scrieți împreună o poveste

Gata cu cititul poveștilor: este timpul pentru mai multă creativitate. Dacă cel mic nu a învățat încă să scrie, deveniți împreună povestitori: tu începi, el vine cu deznodământul povestirii.

 

  1. Învață-l cum să citească ora

 Copilul tău petrece prea mult timp la calculator sau pe tabletă? Este momentul să îi faci cadou o busolă și… o nuia, pentru a-l învăța cum să citească ora fără ajutorul tehnologiei. Explică-i nu doar cum poate afla ora exactă în funcție de poziția umbrei, ci povestește-i câte ceva și despre cei care au măsurat pentru prima dată timpul, babilonienii.

 

  1. Construiește o grădină împreună cu copilul tău

 Unele plante sunt nepretențioase și pot fi sădite chiar și de către cei mici. Lasă-i pe copii să planteze mușcatele, gălbenelele, salvia. Nu doar că își vor însuși o lecție importantă, dar se vor bucura să aibă colțul lor de grădină (sau balcon).

 

  1. Mergeți la mare

 Cu cât se întâmplă mai curând, cu atât mai bine, fie că este vorba despre litoralul românesc, sau al vecinilor. Copiii iubesc apa și activitățile la malul mării mai mult decât muntele, chiar dacă mai târziu și-ar putea schimba opțiunile. Nu uita, însă, un amănunt important: crema de protecție solară pentru copii (cu factor de protecție 50) nu trebuie să lipsească din bagaj.

Dacă vacanța prelungită la mare nu este prevăzută în buget, există oricând posibilitatea unui imprumut rapid, online și fără bătăi de cap.

 

  1. Programați o vizită la fermă

 Dacă nu aveți bunici la țară, o vizită la fermă este obligatorie. Copiii iubesc animalele, dar, mai important, trebuie să le poată recunoaște ușor. În plus, într-o țară cu un trecut agrar, ca România, o astfel de plimbare este și o lecție de istorie.

Sursa foto: Shutterstock.com