6 sfaturi pentru calatoriile cu cei mici

6 sfaturi pentru calatoriile cu cei mici

0

Calatoria cu cei mici poate fi un pic dificila si va poate aduce destul de multe inconveniente si obstacole in fata vacantei mult visate. Sa iti iei copiii in excursie implica un angajament destul de mare, pe care trebuie sa il aveti in vedere, inca din momentul cand cumperi biletele de avion pana cand decolezi la intoarcere.

Este lesne de inteles ca o astfel de vacanta favorizeaza nevoile copilului si implica multa munca din partea ambilor parinti, indiferent ca mergeti cu masina sau cu avionul. Mai jos sunt cateva sfaturi pe care sa le aveti in vedere la plecarea cu cei mici.

Ghid de “supravietuire” cu un copil in vacanta

 

Nu va grabiti

 

Este foarte important sa nu va grabiti, atunci cand porniti la drum cu cei mici. Nici cand cumparati biletele de avion, nici cand faceti bagajele, nici cand plecati catre aeroport etc. Este important sa acordati timpul necesar fiecarei activitati, astfel incat sa nu uitati nimic, mai ales ca nu sunteti doar voi in cap de lista, ci si copiii. De asemenea, pe parcursul vacantei, fiti atent la nevoile copilului: daca ii este foame, are nevoie la toaleta etc.

 

Rezervati totul inainte

 

Indiferent ca mergeti in camping sau stati la hotel, fiti atent la rezervare. Nu fi spontan, atunci cand ai si copiii cu tine. Puteti ajunge sa pierdeti mijloacele de transport, sa nu aveti camere libere, iar copiii sa nu aiba rabdare sa astepte. Fiti siguri ca in camerele hotelului exista paturi pentru copii si ca acestia pot dormi cu voi, in cazul in care sunt foarte mici. Puteti opta pentru un hotel pentru familii, care sa iti gazduieste cele mai frumoase momente alaturi de copii.

 

Fiti pregatit pentru schimbarile de vreme

 

Pentru ca este foarte probabil ca vremea dintr-o tara sa nu fie la fel de prielnica ca in alta tara, este important sa puneti in bagaj si imbracaminte groasa, impermeabila si alte accesorii necesare.

 

Folositi mijloacele de transport in comun

 

Pentru ca cel mic nu va fi foarte incantat de mersul pe jos, dar cu siguranta va fi incantat de calatoriile cu trenul, autobuzul, metroul sau chiar barca, este important sa luati in calcul fiecare optiune pe care o aveti.

 

Nu uitati sa luati medicamente cu voi

 

Este foarte important sa aveti in vedere faptul ca cei mici sunt mai sensibili. Schimbarile de vreme ar putea sa le cauzeze raceli neprevazute, durerile de masea ar putea sa apara peste noapte, iar insolatiile si alergiile ar putea sa le cauzeze destul de multe neplaceri. Puneti o trusa medicala de prim ajutor cu diferite medicamente si creme, servetele umede, antiseptice si chiar un termometru.

 

Nu lasati copiii sa impacheteze singuri bagajele

 

Oricat de entuziasmati ar putea fi, bagajul nu trebuie facut de acestia. Ar putea pune lucruri inutile, ar putea omite lucruri indispensabile si ar putea aranja gresit rucsacul. Acordati atentie si greutatii rucsacului pe care il va cara cel mic.

Calatoriile cu cei mici pot destul de dificile, dar in acelasi timp la fel de distractive. O vacanta alaturi de copii poate fi cu mult mai distractiva, iar altfel veti privi fiecare muzeu, statuie sau obiectiv turistic. 

Sursa foto: http://www.babybedsets.net