6 sfaturi pentru folosirea sigura a tarcului de joaca

6 sfaturi pentru folosirea sigura a tarcului de joaca

0

Un tarc de joaca poate fi util daca doresti sa asezi copilul intr-un loc sigur atunci cand vrei sa mergi, de exemplu, la toaleta sau sa raspunzi la usa. Dar nu-l folosi prea des, deoarece copilul tau trebuie sa aiba ocazia de a explora. Un tarc de joaca nu trebuie sa fie un inlocuitor pentru o casa amenajata corespunzator in privinta sigurantei copilului.

  • Daca tarcul de joaca este din lemn, asigura-te ca zabrelele laterale sunt destul de apropiate intre ele pentru a nu permite blocarea capului copilului. Barele nu trebuie sa fie la distanta mai mare de 6 cm.
  • Daca tarcul de joaca este din plasa, verifica orificiile din retea pentru a vedea ca nu sunt destul de largi pentru ca bratele si picioarele copilului sa intre intre ele si sa ramana blocate. Sunt de preferat tarcurile de joaca ce au o plasa cu orificii mici.
  • Verifica daca clemele metalice se afla in afara plasei sau a grilajului. De asemenea, orice model de plasa trebuie sa aiba o margine captusita.
  • Asigura-te ca balamalele si inchizatorile se inchid bine la modelele pliante. Nu trebuie sa existe forfecare atunci cand este folosit tarcul.
  • Cauta un suport ferm in partea inferioara pentru a preveni caderea picioarelor tarcului.
  •  Tine tarcul departe de obiecte periculoase sau care pot fi apucate de cel mic: de exemplu lampi, cabluri, jaluzele, cuptor, radiatoare. Nu lega jucarii de grilajul tarcului de joaca, pentru ca sfoara se poate innoda in jurul gatului copilului.