7 mituri despre fertilitate care te impiedica sa ramai insarcinata

7 mituri despre fertilitate care te impiedica sa ramai insarcinata

In dorinta ta de a ramane insarcinata, este posibil sa fi pus multe ganduri, calcule, planificari. Sau nu? Nu toata lumea planifica, calculeaza ovulatii, face tabele si scheme de fertilitate atunci cand pornesc pe drumul conceperii unui copil. Multe cupluri doar lasa natura sa isi spuna cuvantul si vad ce se intampla concret. In acest timp, alte cupluri cumpara teste de ovulatie, termometre si planifica sa faca sex in perioada fertile si tot nu reusesc sa obtina sarcina.

Sunt multe intelegeri eronate in folclor despre ovulatie si despre a ramane gravida, multe femei se iau dup ace aud la vecina, bunica, soacra, colega, nu se documenteaza suficient, merg dupa ureche iar acestea pot impiedica substantial atingerea rezultatului dorit.

Iata o trecere in revista a acestor 7 mituri pe teme de fertilitate: 

Mitul de fertilitate numarul 1: Ca sa ramai gravida, trebuie sa faci sex in ziua 14 a ciclului

Probabil ai auzit ca multe femei au ovulatia in jurul zilei 14 din ciclu. Dar acest lucru nu este intotdeauna adevarat pentru multe femei. Daca ai un ciclu perfect regulat de 28 zile iar faza luteala (cea de-a doua jumatate a ciclului) este exact de 14 zile, atunci probabil ca vei avea ovulatie in ziua 14. Multe femei totusi nu au ciclu perfect regulat si chiar daca il au, nu ovuleaza fix in aceeasi perioada a ciclului luna de luna.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

http://sfatulparintilor.ro/sarcina/preconceptie/mituri-fertilitate-ramai-gravida-ramai-insarcinata/

Articole similare