Activitati extrascolare pentru cel mic

[imagebrowser id=806]

Vine iarna si nu stii cum sa faci ca timpul liber al copilului tau sa fie petrecut eficient. Daca vara si toamna, copilul isi petrece mai mult timp la joca, in aer liber, anotimpul rece, care urmeaza sa se instaleze, te obliga sa-l tii mai mult in casa. Exista insa si variante mai bune. Un mod eficace de organizare ar fi inscrierea celui mic la activitati extrascolare, in functie de aptitudinile si inclinatiile pe care le are.

Palatul Copiilor. Aceasta varianta, pe langa faptul ca iti ofera o varietate mare de cursuri, este si ieftina. Se plateste doar o taxa de inscriere, la inceputul anului scolar, si poti merge la toate cursurile. In plus majoritatea activitatilor se desfasoara dupa ora 17, astfel ai posibilitatea sa mergi chiar si tu cu cel mic, dupa terminarea serviciului.

Scoala Populara de Arta. Aceasta functioneaza ca centru de perfectionare, avand rol de educatie permanenta. Te costa insa mai mult daca te decizi pentru aceasta varianta, taxele pornind de la 200 de lei pe an si ajungand la 700 de lei pe an pentru un curs.

Dezvolta-i copilului creativitatea si spontaneitatea. Ar fi bine sa nu iti indrumi copilul catre o activitate pe care o consideri tu potrivita pentru el, ci sa-l lasi pe el sa alega ceea ce ii face placere. Activitatile care-i plac si spre care are inclinatie duc la cresterea spontaneitatii si a creativitatii, in plus, prin intermediul lor, cel mic dobandeste incredere in sine.

sursa foto: guardian.co.uk si telegraph.co.uk

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare