Afla de ce scolarul tau nu este bun la matematica

Daca algebra din gimnaziu te-a chinuit, probabil ca te-ai gandit ca pur si simplu nu ai fost nascuta pentru a intelege matematica.

[imagebrowser id=927]

Potrivit unor cercetari recente efectuate la Universitatea John Hopkins, s-ar putea sa ai dreptate, deoarece oamenii de stiinta au descoperit ca exista un “simt numeric”, care este innascut.

Cu cat acest simt este mai dezvoltat, cu atat persoana care il detine este mai “talentata” la matematica.

Cunoscut drept “sistem numeric aproximativ”, acest simt este o abilitate cu care se nasc toti oamenii. De el ne folosim atunci cand estimam cate persoane se afla la o intalnire sau cate locuri libere sunt intr-un cinematograf. Animalele il folosesc pentru a aproxima cantitatea de prada si cea de hrana stransa.

Cercetatorii au studiat simtul numeric in cazul prescolarilor, care inca nu au intrat in contact cu lectiile formale de matematica.

Relatia dintre simtul numeric si abilitatile matematice este importanta deoarece credem ca acest simt este universal, pe cand abilitatile matematice depind de cultura si limba si sunt mai greu de apropriat”, declara specialistii.

Fiecarui copil implicat in studiu i-au fost date cateva teste. Unul consta in numararea obiectelor prezente pe o pagina, citirea numerelor scrise in caractere arabe si verificarea abilitatilor de calculare.

Copiii care au rezolvat mai bine primul test, au avut rezultate pozitive si la proba de matematica. Astfel, cercetatorii au ajuns la concluzia ca exista o legatura intre acest simt numeric innascut si “talentul” la matematica.

Specialistii spera ca descoperirile vor sa fie folosite pentru a gasi cai de a-i ajuta pe cei mici sa isi dezvolte simtul numeric, pentru ca acestia sa obtina rezultate mai bune la matematica.

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare