Cat ar trebui sa manace sugarul la o masa?

Cat ar trebui sa manace sugarul la o masa?

0

Multe mamici care isi hranesc bebelusii exclusiv cu biberonul nu stiu cat lapte ar trebui sa bea cel mic sau nu stiu cand le ofera prea mult lapte. Afla din articolul de mai jos cat lapte ar trebui sa consume sugarul in functie de varsta.

Incearca sa fii pregatita in ceea ce priveste cantitatea de preparat pe care o oferi nou-nascutului. Incepe prin a-i administra 90 ml la fiecare masa, iar pe masura ce incepe sa goleasca biberonul 2-3 mese la rand, incepe sa-i adaugi 15 ml de preparat la fiecare sticla. Pe masura ce va creste, va consuma pana la 240 ml la o masa, dar cel mai bine este sa-l lasi pe el sa decida cat de mult doreste.
Nu-ti face griji daca bebelusul nu vrea prea mult lapte la o masa. Asa cum pofta ta de mancare variaza, asa se intampla si cu cea a copilului. Daca este fericit si se simte bine, chiar daca uneori nici nu vrea sa vada biberonul, nu trebuie sa-ti faci griji.

O sa observi ca sunt momente in care bebelusul se opreste din supt in mijlocul mesei. Nu interpreta gresit acest lucru, de exemplu ca lipsa de interes. Probabil ca doar se odihneste. Ai rabdare si, cand va fi gata, va incepe din nou sa manance. Dar nu-l forta daca vezi ca nu mai vrea si nu-i introduce in gura si ultima picatura de lapte daca este clar ca nu-l mai intereseaza.

Varsta                                   Cantitate pe zi
De la nastere la 1 luna     540-720 ml
De la 1 la 2 luni                   660-780 ml
De la 2 la 3 luni                   720-780 ml
De la 3 la 4 luni                   720-840 ml
De la 4 la 5 luni                   720-900 ml
De la 5 la 6 luni                   720-960 ml
De la 6 la 1 an                      720-960 ml