VIDEO: Alăptarea în condiții de siguranță în timpul pandemiei COVID-19

VIDEO: Alăptarea în condiții de siguranță în timpul pandemiei COVID-19

Alăptarea în condiții de siguranță în timpul pandemiei COVID-19 sau Cum să vă hrăniți copilul urmând îndrumările actuale ale experților (VIDEO).

Dacă sunteți mamă sau așteptați un copil, este firesc să aveți întrebări despre ceea ce este cel mai sigur pentru bebelușul dvs., în timpul pandemiei coronavirus (COVID-19).

Conform UNICEF.org, contactul piele cu piele și alăptarea timpurie ajută bebelușul să prospere și nu există niciun motiv să întrerupeți în urma acestui virus. Alăptarea mărește sistemul imunitar al bebelușului, iar anticorpii dvs. sunt transferați către copil prin laptele matern, ajutându-l să lupte împotriva infecțiilor.

O alimentație bună nu înseamnă doar corpuri puternice – ci și minți puternice.

În sprijinul alăptării, transmiterea COVID-19 activă (virus care poate provoca infecții) prin laptele matern și alăptarea nu a fost detectată.

Mai mult de atât, laptele matern oferă anticorpi care protejează copiii împotriva multor infecții. Anticorpii și factorii bioactivi din laptele matern pot lupta împotriva infecției COVID-19, dacă un copil este expus.

Imaginile realizate de UNICEF, vă pot oferi răspunsuri la întrebări precum:

  • Puteți transmite COVID-19 bebelușului dvs. alăptând?
  • Ar trebui să alăptez dacă am sau suspectez că am COVID-19?
  • Ar trebui să alăptez dacă copilul meu este bolnav?
  • Ce măsuri de precauție ar trebui să iau atunci când alăptez?.

Practic, vei putea afla câteva răspunsuri la întrebările frecvente ale mamelor pentru a vă oferi cea mai sigură experiență pentru dvs. și pentru copilul dvs., indiferent dacă vă simțiți sănătos sau aveți semne și simptome de COVID.

Urmărește în continuare un video animat, în limba engleză. Imaginile vorbesc de la sine, chiar dacă nu ai cunoștințe de limba engleză.

VIDEO: Alăptarea în condiții de siguranță în timpul pandemiei COVID-19

Asigurați-vă că urmați instrucțiunile de spălare a mâinilor. Mâinile trebuie spălate cu apă și săpun înainte și după atingerea bebelușului. De asemenea, puteți folosi o frecare manuală pe bază de alcool. De asemenea, este important să curățați și să dezinfectați orice suprafață pe care ați atins-o.

Citește în continuare articolul complet pe pagina https://www.unicef.org/coronavirus/breastfeeding-safely-during-covid-19-pandemic.