4 aspecte de care sa tii cont atunci cand cumperi un aspirator fara sac

O casa curata se poate intretine si cu ajutorul de nadejde al unor instrumente de incredere, precum un aspirator de calitate. Pentru a putea fi, insa, pe deplin multumit de achizitia unui asemenea ajutor la treburile casnice, este necesar sa stabilesti ce ar trebui sa faca acesta si care sunt conditionarile personale sau ale familiei.

Piata ofera o multitudine de propuneri in ceea ce priveste un astfel de achizitie, insa, va fi necesar sa iti raspunzi, mai intai, unor intrebari legate de utilitate, performanta, accesibilitate si servicii post-vanzare. Asadar, daca te intereseaza sa afli de ce si cum poti avea in casa un aspirator fara sac, urmareste randurile de mai jos.

Tehnologia utilizata

O caracteristica extrem de importanta a unui aspirator fara sac este prezenta unui filtru HEPA (High Efficiency Particulate Air). Acesta permite retinerea, intr-o retea complexa de fibre, a mai bine de 99,97% din particulele cu o dimensiune mai mare de 0,3 microni, prezente in aer. Durata de viata a unui filtru HEPA variaza intre 3 si 5 ani, in functie de gradul de contaminare a aerului si periodicitatea curatarii filtrelor situate inaintea acestui filtru. Un mare avantaj al acestui tip de produs este ca, pe masura ce este utilizat si se incarca de particule, fluxul de aer circula mai greu si presiunea statica se mareste – in acest mod, filtrarea devine mai eficienta.

In privinta modalitatii de functionare, tehnologia ciclonica este una dintre cele mai avansate. Asa se face ca particule microscopice, precum polenul sau bacteriile, sunt aspirate extrem de rapid și eliminate în recipientul de praf. De aceea, aspiratoarele marca Dyson de pe site-ul F64.ro reprezinta alegerea optima, fiindca au motoare performante care asigura o putere de aspiratie mult mai mare decat aparatele verticale conventionale.

Caracteristicile tehnice ale aparatului

La fel ca orice aparat, aspiratorul fara sac trebuie sa iti ofere un raport calitate-pret optim, asa ca trebuie sa acorzi atentie urmatoarelor detalii:

  • puterea de lucru – treptele de viteza;
  • pachetul de accesorii;
  • consumul de energie;
  • garantia si serviciul post-vanzare.

In general, aspiratoarele fara sac au un spatiu pentru acumularea prafului mai mic decat al aspiratoarelor cu sac, de aceea, trebuie sa te asiguri ca rezervorul este suficient de incapator pentru curatenia locuintei. In functie de necesitati, insa, poti alege un aparat cu o putere foarte mare de aspirare si care face o curatenie exemplara, indiferent daca ar trebui sa golesti recipientul de doua sau chiar trei ori, in functie de suprafata.

Evitarea poluarii mediului

Alegerea unui aspirator fara sac este una prietenoasa cu mediul inconjurator pentru ca, astfel, eviti generarea de gunoi menajer prin sacii folositi de un model care functioneaza astfel. In cazul unei familii, la o prima vedere nu ar fi vorba de o cantitate foarte mare, insa, datele furnizate de Eurostat, arata ca, in 2018, fiecare locuitor al UE a generat aproximativ 492 de kg de gunoi menajer. Iar situatia este cu atat mai grava cu cat s-a reciclat doar 47% din aceasta cantitate. Cu alte cuvinte, un aparat care functioneaza impecabil, fara un sac aditional, poate reprezenta, pe termen lung, o investitie nu doar in sanatatea propriei familii, ci si a intregului ecosistem.

Grija pentru un ambient perfect curat

In ceea ce priveste limitarile personale, trebuie sa iei in considerare faptul ca un aspirator fara sac acumuleaza mizeria si praful intr-un container si il trece printr-unul sau mai multe filtre, acestea necesitand curatare periodica. La o prima vedere, un aspirator fara sac nu ar fi recomandat persoanelor care sufera de alergii, astm sau alte boli respiratorii. Cu toate acestea, proiectarea si productia aspiratoarelor verticale au evoluat enorm datorita necesitatii pietei de a se conforma solicitarilor de calitate si accesibilitate dorite de clienti. Tehnologia ciclonica Dyson, de pilda, este recunoscuta la nivel mondial pentru realizarea unei curatenii exemplare. Un astfel de aspirator vertical va produce un aer de evacuare mai curat decat cel din incapere, oferind astfel un mediu mai igienizat si sanatos pentru intreaga familie.

Indiferent de aparatul ales, este important sa acorzi atentie sporita adaptabilitatii pe care acesta o poate oferi, atat prin setul de accesorii inclus sau disponibil pentru achizitionare separata, cat si prin reglajele posibile. Un spatiu locativ, indiferent de dimensiuni, are propriile particularitati atunci cand trebuie sa-i fie bine curatate suprafetele. Va fi, asadar, absolut necesar ca aspiratorul achizitionat sa poata face fata cu succes tuturor acestor provocari.

 

Related Posts

Comentarii

Articole recente

Categorii Populare