Alegerea samponului potrivit pentru copil

Alegerea samponului potrivit pentru copil

0

sampon copilAlegerea samponului potrivit pentru copil reprezinta una dintre procuparile mamicilor aflate la inceput de drum. Atunci cand vorbim despre acest lucru multe mamici se vad puse in fata unei avalanse de produse, cu continuturi si efecte diferite asupra ingrijirii parului si pielii copilului.

Tocmai de aceea, la alegerea samponului potrivit pentru copil va trebui sa tii cont in primul rand de compusii chimici pe care acesta ii contine. In ultima perioada, tot mai multe produse pentru copii sunt realizate cu un continut crescut de parabeni periculosi pentru sanatate. Din aceasta cauza, numarul imbolnavirilor este din ce in ce mai crescut, pielea sensibila a micutului fiind de-a dreptul “atacata” de ingredientele continute.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

La alegerea samponului potrivit pentru copil va trebui in primul rand sa te orientezi in asa fel incat acesta sa contina formula “fara lacrimi”. In cazul in care copilul va fi spalat cu un sampon obisnuit, atunci mai mult ca sigur acesta va lacrima in momentul spalarii, resimtind senzatia de usturime.

Cu toate acestea, atunci cand faci o anumita alegere va trebui sa te ghidezi in asa fel incat continutul chimic al samponului sa fie destul de scazut. Va trebui sa ai in vedere faptul ca micutul va putea intra in contact cu acesti compusi destul de des, tinand cont de numarul de spalari saptamanale, fapt care ii va putea dauna sanatatii sale.

Studii recente au incercat sa demonstreze ca diethanolamina, unul dintre compusii samponului, responsabil cu spumarea, este atat de nociv incat ar putea provoca cancer de piele, fiind destul de usor absorbita de pielea sensibila a copilului. Chiar daca acesta este unul dintre cei mai nocivi compusi, in realitate samponul pentru copii poate contine un numar mult mai mare de parabeni, fapt care i-ar putea pune viata in pericol grav.

Medicii recomanda folosirea produselor de ingrijire pentru copii, avand la baza compusi organici, protejand astfel sanatatea celui mic.
Fara comentarii

Lasa un comentariu