Alimentatia copilului de un anisor

Alimentatia copilului de un anisor

0
bebelus care mananca (www.health-alternativemedicine.com)

bebelus care mananca (www.health-alternativemedicine.com)In cresterea si dezvoltarea copiilor, diferitele etape constituie si probe de rezistenta si imaginatie pentru parinti. Copii trebuie sa descopere alimente, senzatii, sa-si formeze gusturile, iar parintii trebuie sa fie acolo pentru ei. Dupa ce copilul tau a implinit un an, au loc niste schimbari de care trebuie sa tii cont.

 

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Dupa un an, un copil poate incepe sa manance aproape orice. De la spanac la vinete, de la kiwi la mango, de la rosii la pepene verde, de la oua la peste – o varietate de gusturi pentru micutul tau!

Aceasta este varsta la care se recomanda introducerea in alimentatia copilului a alimentelor care provoaca usoare alergii, daca nu s-a intamplat asta pana acum. Insa trebuie sa asteptam trei zile pentru a vedea daca aceste alimente nasc sau nu reactii din partea copilului.

De asemenea, e recomandat de multi doctori pediatri ca introducerea alimentelor precum nuci, scoici sau alune sa fie amanata, relateaza www.121.ro.

In plus, dupa varsta de un an, e bine ca el sa inceapa sa manance in familie. Adu-i scaunasul aproape de masa, incearca sa gusti cate ceva in acelasi timp cu el, vorbeste-i despre mancare sau despre evenimente din cursul zilei. Asa, el se va deprinde cu acest obicei al mesei in familie – un obicei sanatos, care uneste familia si e prilej de bucurie.

Din pacate, de multe ori se intampla ca copilul sa fie lasat sa manance singur, la televizor. Este un obicei nesanatos si pentru un adult, dar mai ales pentru un copil care este ca un burete si care acum invata lucrurile de baza pentru viitorul sau. E bine ca masa sa o luam in tihna, asezati; iar daca parintii nu au acest obicei, e bine sa-l si capete.

Dupa ce implineste un an, copilul tau poate sa inceapa sa aiba feluri de mancare preferate si sa aiba tendinta de a refuza ceea ce inainte prefera. E bine sa-i oferi in continuare elimente diverse, chiar daca el o sa refuze – in acest caz, poti combina alimentele noi cu cele cu care este deja obisnuit. Daca experimenteaza acum cat mai multe alimente, sunt sanse ca, pe viitor, alimentatia sa sa fie cat mai variata si sanatoasa.


 

 

 

 

 

 

 
Fara comentarii

Lasa un comentariu