Alimente care nu trebuiesc consumate de copii

Alimente care nu trebuiesc consumate de copii

0
bebelus care mananca fructe (www.glenisk.com)

bebelus care mananca fructe (www.glenisk.com)Alimentatia bebelusului reprezinta o reala sursa de interes pentru parinti. De aceea, atunci cand trecem la diversificare va trebui sa manifestam multa grija in asa fel incat alimentele sa nu puna in pericol sanatatea copilului.

Alimentele total contraindicate in consumul bebelusului sunt sarea, dulciurile, mezelurile, cofeina sau snacks-urile.

Sarea este total contraindicata in consumul bebelusului de pana la un anisor. De foarte multe ori adaugam sare doar din virtutea obisnuintei, insa acest lucru conduce doar la cresterea tensiunii arteriale, fiind extrem de periculoasa pentru copil.

Dulciurile consumate in exces devin periculoase. Se poate permite consumul unui desert dupa masa de pranz. Cu toate acestea, incercati sa le inlocuiti cu un desert pe baza de fructe, de altfel, mult mai sanatos.

Compusii si aditivii folositi in producerea mezelurilor pot deveni extrem de daunatori atat pentru copil, cat si pentru cei mai mari. Cu toate acestea, copiii adora gustul mezelurilor si de aceea nu se vor sfii sa va ceara atat la micul dejun, cat si in timpul zilei. Incercati sa ii cumparati mezeluri al caror continut este cat mai eco, respectand retetele traditionale, de la bunica de acasa.

Continutul de cofeina din cola poate creste tensiunea arteriala si poate da palpitatii copilului. De asemenea, ii va fi afectata capacitatea de a dormi si va putea avea, in viitor, probleme la nivelul stomacului.

Snacks-urile pot fi consumate doar in cantitati limitate intrucat sunt extrem de nocive. Asa ca, nu ii permiteti copilului sa consume astfel de produse decat o data pe saptamana si doar foarte putine.