Ghiozdanul prea greu conduce la deformarea coloanei vertebrale

Ghiozdanul prea greu conduce la deformarea coloanei vertebrale

0
ghiozdan (www.imgs.tootoo.com)

ghiozdan (www.imgs.tootoo.com)Nu de putine ori, activitatile scolare destul de multe la numar determina un ghiozdan mult prea incarcat pentru cei mici.

De cele mai multe ori, o greutate necorespunzatoare atasata de spatele micutilor poate determina probleme destul de serioase pentru sanatatea scolarului.

Medicii sunt de parere ca parintii ar trebui sa tina cont de opiniile specialistilor si sa isi ajute copiii in drumul lor catre scoala. De regula, ghizdanul nu va trebui sa depaseasca 10-15% din greutatea corpului micutului intrucat poate crea scolioza, deformare a coloanei vertebrale si dureri acute de spate pentru copil.

Din cauza unui ghiozdan mult prea incarcat, cei mici se vor apleca spre fata si isi vor avea o postura destul de neplacuta, conducand astfel catre un mers defectuos si destul de greu de corectat. Din cauza acestui lucru, scolarul va putea avea spatele inconvoiat, coloana va lua forma de S, iar nervii gatului vor avea de suferit.

In cazul in care scolarul alege un rucsac este indicat sa incercati sa ii aratati cum anume sa il poarte si sa nu se lase in voia modei, purtandu-l pe un singur umar. Daca acesta se simte mai comod astfel, va trebui sa ii indicati ca in egala masura sa il poarte si pe celalalt umar pentru a preveni eventualele probleme ale coloanei vertebrale sau scolioza. De asemenea, ghiozdanul va trebui sa aiba baretele dublate de un burete si sa nu depaseasca mai mult de 3-4 kilograme indiferent de numarul orelor din acea zi.

Pentru a se corecta eventualele nereguli, scolarul va fi indrumat catre efectuarea unor sporturi sau a unor exercitii fizice adecvate in scopul corectarii problemelor pentru varstele de mai tarziu.