Amenajarea camerei celui mic

Amenajarea camerei celui mic

Prima experiență ca mămică este diferită pentru fiecare dintre voi, dar cu siguranță rămâne una dintre cele mai frumoase amintiri. Grija acordată celui mic este o prioritate încă dinainte să dea ochișorii cu mediul înconjurător, iar somnul copilului nu face excepție. Trebuie să te asiguri că are tot ce îi trebuie, cele mai bune saltele, iar orele multe de odihnă îi permită să se bucure de un confort sporit și relaxare.

Copiii de până în 4 ani nu pot lua prea multe decizii pentru ei înșiși, așa că ție, ca părinte, îți revine această responsabilitate. Tu îți cunoști cel mai bine copilașul, îți cunoști posibilitățile și probabil ți-ar plăcea ca cel mic să urmeze un anumit drum, fie că e vorba de un sport sau un anumit stil. Toate aceste lucruri influențează modul în care ar trebui să-i decorezi camera.

Din încăperea unui bebeluș nu ar trebui să lipsească un pătuț în care acesta să doarmă în siguranță, coșul de gunoi, o zonă de joacă (mai precis un țarc), jucării care să-i stimuleze creativitatea și să-l familiarizeze cu noțiuni de bază precum culori sau forme și un dulăpior.

Copiii de până la 3 ani au nevoie de stimulente vizuale pentru a-și putea dezvolta anumite noțiuni deja învățate din mediul înconjurător. Este important de știut că după perioada de alăptare, aceștia nu ar trebui să mai doarmă alături de părinți, ci în camera lor separată.

În cazul micuților de peste 3 ani, lucrurile încep să se schimbe. Aceștia pot emite anumite preferințe așa că este bine să ții cont de ele în măsura în care se pot realiza, iar tu îți permiți. E momentul în care poți începe să lipești stickere amuzante pe pereți, îi poți cumpăra covoare cu diverse personaje din basme sau chiar și o tăbliță pe care să poată desena sau scrie ce-i trece lui prin minte. Datorită ritmului de creștere rapid, e bine ca după 2-3 ani să schimbi tematica în care e decorată camera în funcție de afinitățile celui mic observate de tine.

Decorarea camerei nu ține doar de aspectele vizuale, trebuie să aducă și un plus de utilitate și confort copilașului, așa că nu uita de produsele de dormit. Fiind mici, aceștia petrec foarte mult timp odihnindu-se, așa că trebuie să te asiguri că o vor face în cel mai relaxant mod.

Setul Nature Kids realizat din bambus, un material care are proprietăți benefice, deoarece este singura fibră 100% naturală și antialergică, absoarbe cu pănă la 40% umiditatea excesivă, nu reține sau dezvoltă mucegaiuri. Acesta conține: pernă, pilotă, protecție de saltea, încă o protecție de saltea impermeabilă și o saltea.

Citește mai multe despre produsele inovatoare pentru micuți aici și oferă-i prichindelului momente de poveste!