Cum utilizezi culorile în camera copilului

Cum utilizezi culorile în camera copilului

Momentul în care cel mic vine pe lume este probabil unul dintre cele mai speciale momente din întreaga viață a părinților. Iar astfel de clipe sunt puține, dar mereu semnificative.

De multe ori se întâmplă ca pregătările pentru bebeluș să înceapă cu destule luni înainte de naștere, iar acest lucru este uneori o decizie înțeleaptă, mai ales dacă schimbările pe care vrei să le faci în casă sunt importante. Pe lângă achiziționarea accesoriilor, hăinuțelor și a altor lucruri necesare copilașului, camera lui ar trebui redecorată și pusă la punct în funcție de vârstă și ceea ce are nevoie: pernă, pilotă, saltea.

La cele doar câteva luni ale micuților culorile joacă un rol foarte important în dezvoltarea lor, așa că e bine să fii proactiv și să te gândești dinainte la ce nuanțe ar fi potrivite pentru aceștia. Iată câteva sfaturi preluate de la psihologi și specialiști:

  • Verdele – când spunem verde ne gândim automat la echilibru, liniște, pace și calm. Așa că o o cameră cu astfel de culore poate face bine bebelușilor care tind să plângă mult sau să fie nervoși.
  • Rozul – este o culoare aleasă de obicei pentru fetițe. Oferă o notă jucăușă, optimistă și veselă camerei și menține o luminozitate benefică în încăpere.
  • Portocaliu – dacă folosești această culoare poți fii sigură că va inspira doar lucruri benefice micuțului tău: entuziasm, bucurie, optimism, curaj. Este bine cunoscut faptul că prichindeii care obișnuiesc să coloreze cu portocaliu sunt de obicei vorbărți, activi intelectual și gata să experimenteze.
  • Albastru – o altă culoare care reflectă calmitate, relaxare și seninătate. Pentru cel mic este o culoare perfectă deoarece îl poate ajuta să treacă posibilele insomnii cauzate de o perioadă îndelungată de plâns.

NOU2Culorile se pot regăsi și în accesorii sau produsele de dormit cumpărate bebelușilor, mai ales că petrec atât de mult timp odihnindu-se. E important ca acestea să fie calitative, realizate din materiale organice și să fie create special pentru talia și nevoile acestora.

Pernele Nature Kids sunt realizate din bambus, o fibră naturală și antialergică care absoarbe și elimină foarte repede umiditatea excesivă, asigurând o temperatură optimă pentru copil indiferent de anotimp. Prin calitățile și beneficiile pe care perna Kids le oferă, copilașul tău poate avea cel mai sănatos și mai liniștit somn.

Dacă ești curioasă despre ce e vorba, intră aici și află cum îți poți face bebelul fericit!